'Ellerinden geleni yapıyorlar'

'Ellerinden geleni yapıyorlar'

Askere sivil yargı yolunu kapatan Anayasa Mahkemesi kararına Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan tepki geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesinin, 5918 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemelerini iptal etmesine ilişkin, ''Türkiye'de sivilleşmenin önünü tıkamak konusunda eskimiş yapılar elinden geleni ardına koymuyor'' dedi.

Bakan Günay, Şef Antoni Ros Marba ve Solist Pablo Sainz Villegas'ın (Gitar) eşlik ettiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) ''AB İspanya Dönem Başkanlığı Açılış Konseri''ni izledi. Günay, konser çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserde hem orkestrayı hem de konuk şef ve gitar sanatçısını oldukça başarılı bulduğunu söyledi. Konuk şef ve gitar sanatçısının dünya çapında birçok ödüle sahip olduğunu belirten Günay, ''Çok başarılı buldum, herkesin de çok mutlu olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Günay, AA muhabirinin, Anayasa Mahkemesinin ''askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptaline'' ilişkin sorusuna, ''Türkiye'de sivilleşmenin önünü tıkamak konusunda eskimiş yapılar elinden geleni ardına koymuyor'' yanıtını verdi. Konseri, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ile bazı ülkelerin büyükelçileri ve davetliler de izledi.

Etiketler :