MEMUR-SEN'DEN Grev UYARISI

MEMUR-SEN'DEN Grev UYARISI

Emek ÖRGÜTLERİ Emperyalist GÜÇLERİN ve Faiz Lobisinin OYUNUNA GELMEMELİDİR

Gezi  Parkı eylemleri amacını aşarak illegal örgütlerin gövde gösterisine ve demokratik yollarla işbaşına gelen hükümeti antidemokratik yollarla devirme eylemine dönüşmüştür. Ayrıca bu eylemler "farklılıklar zenginliğimizdir" şeklindeki demokratik birikimimize ve erdemliliğimize zarar vermeye başlamıştır. Söz konusu illegal örgütler, kamu binalarına, işyerlerine, duraklara, reklam panolarına, kamunun ve özel sektörün araçlarına zarar vermişlerdir. Daha da önemlisi bu süreçte çok sayıda vatandaşımız yaralanmış ve dört vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.  İyi niyetli çevreci örgütlerle idare arasında bir mutabakata varılmasına, yargı kararına uyulacağının deklare edilmesine rağmen eylemlerin ülkemize zarar verecek şekilde sürdürülmesini anlamakta zorluk çekiyoruz.

Bu eylemlerle Türkiye'nin dünyadaki imajı zedelenmiştir.  Faiz lobisinin ve uluslararası şirketlerin  başı çektiği ve destek verdiği eylemlere, Türkiye'deki emek örgütlerinin destek vermesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu kapsamda,  içersinde KESK'in de yer aldığı bazı emek örgütlerinin  bir günlük kamuda iş bırakma eylemini  doğru bulmuyoruz.  28 Şubat postmodern darbe sürecinde 5'li çete olarak bilinen sivil toplum kuruluşları darbecilerin değirmenine su taşımıştır.  Bu olay demokrasi ve sivil toplum tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bugün de KESK, DİSK,  TMMOB, TTB ve TDB'nin içersinde yer aldığı beş örgüt bu eylemleriyle uluslararası darbecilerin değirmenine su taşıdıklarının farkına varmalıdırlar. 

 Bu eylem, bilerek veya bilmeyerek Türkiye'deki emeği sömürerek para kazanan faiz lobisine hizmet etme anlamına gelmektedir. Ayrıca, yüz yıldır az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri sömüren ve bu sömürüsünü devam ettirmek isteyen  emperyalist ülkelerin son yıllarda yükselişe geçen Türkiye'nin bu ilerlemesini  durdurmaya yönelik operasyonlarına katkı sağlamaktadır.  Memur-Sen olarak Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşları ve sendikaların meşru  bir biçimde sivil itaatsizlik ve grev yapmalarını anlayışla karşılarız. Ancak,  küresel sermayenin ve uluslararası güç odaklarının arkasında bulunduğu, ekonomi  ve turizm başta olmak üzere ülkemize  her alanda zarar vermeye başlayan bu eylemler meşruiyetini kaybetmiştir.  Memur-Sen, rotasından çıkan, ülkemize ve milletimize ciddi maliyet oluşturan  eylemlerin daha fazla zarar oluşturmadan biran önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.