Emekli Bir-Sen Saadet Partisini Ziyaret etti

Emekli Bir-Sen Saadet Partisini Ziyaret etti

Emekli Bir-Sen Genel Başkan İsrafil Odabaş beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Kamalak ile görüştü.

Emekli Bir-Sen Genel Başkan İsrafil Odabaş beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Kamalak ile görüştü. Bu görüşmede, Ülke ve dünya gündemine ilişkin konuları değerlendiren Saadet partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Emeklilerin derdine deva olacak, emeklilerin sıkıntısını giderecek tek parti, Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'dir" dedi

Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı ve beraberindeki heyeti kabulde Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yalnızca emeklilerin değil, toplumun her kesiminin büyük bir ekonomik dar boğazda olduğunu söyledi. Daha önce Milli Görüş iktidarları döneminde izlenen maaş politikalarını anlatan Kamalak, "Emeklilerin derdine deva olacak, emeklilerin sıkıntısını giderecek tek parti, Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'dir.”dedi

Sayın Kamalak; “Geçtiğimiz seçimlerde emekli kardeşlerimizin yarısı bize oy vermiş olsa idi, sanırım sıkıntıların önemli bir kısmı aşılabilirdi. Çok açık ve net olarak söylüyoruz, Batıdan bu millete hayır gelmez.'Elbette ki batının politikalarını, IMF'nin politikalarını uygulamaya koyan partilerin politikalarından da bu millete hayır gelmez. İnsana hizmet bir tek İslam'da vardır. Milli Görüş iş başına gelir gelmez, daha güvenoyu bile almadan işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapmadı mı?  Ardından yüzde 30 ve ardından bir kez daha yüzde 20 zam daha yapmadı mı? Dönemin ana muhalefet partisinin genel başkanının hayali bile verdiğimiz zamlara ulaşmıyordu. Bu parayı nerden bulacaksınız?' diye basında bas bas bağırıyordu. Siz emekliler de bütün bunlara şahitsiniz" dedi.

Milli Görüş'ün bunu nasıl başaracağına dair bilgileri de vererek iş başına geldiği taktirde Saadet Partisi'nin yapacaklarını anlatan Sayın Kamalak, "Peki, Milli Görüşçüler, Saadet Partisi ne yapıp da fakirin fukaranın yüzünü güldürecek, yaşanan sefalete son verecek? Daha önce ne yaptı ise onu yapacak. Sömürü havuzlarına akan musluğu biraz kısıp fakirin, fukaranın hanesine çevirdi. Mesele bu kadar basittir. Başbakan diyor ki; 'Biz Türkiye'yi fert başına düşen milli gelirini 3 bin dolardan aldık, 10 bin dolara çıkardık.' Peki, bu para nereye gitti? 5 kişilik bir ailenin hanesine yılda 50 bin dolar, yani 90 bin lira girmesi gerekir. Bu da aylık 7 bin 500 lira eder. Peki, bu kadar para fakirin, fukaranın, emeklinin, dar gelirlinin, memurun, işçinin, çiftçinin cebine gitmiyorsa nereye gidiyor? Elbette ki sömürü havuzuna gidiyor. Refah-Yol hükümetinin ardından işbaşına gelen bütün hükümetler sömürü musluğunu tekrar sonuna kadar açıp, milletin bütün ekonomik değerlerini bir avuç sömürücünün hâkim olduğu sömürü havuzuna aktarıyorlar. Nasip olursa biz yine iş başına geldiğimizde sömürü havuzunun musluğunu kesmekle kalmayacağız, sömürü havuzundan milletin cebine, sofrasına aktaracağız" diye konuştu.

Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı ise; Türkiye'de 10 milyon civarında emekli bulunduğunu belirterek emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Bir tek Milli Görüş hükümetleri döneminde bütün kesimler gibi emeklilerin de rahat ettiğini ve ekonomik sıkıntıdan kurtulduğunu ifade eden Odabaşı, "54. Hükümet döneminde emekli, dul, yetim ve dar gelirliler altın çağını yaşadıkları bir gerçektir. Sayın Erbakan hocamızın Hakka yürümesinin ardından SP, dolayısıyla zatı âlinizin emeklilerin içler acısı durumunu dile getirerek çözüm noktasında desteklerini beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.