Zirve Yayınevi davası başladı!

Zirve Yayınevi davası başladı!

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 39'ncu duruşması başladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya tutuklu sanıklar eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar; olaya ilişkin devam eden mevcut davada da sanık olarak bulunan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki; öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske ve kızı Michael Geske ile sanık ve müdahil avukatlar katıldı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy'un hazırladığı 762 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlayacak duruşma, ikinci iddianameyle davaya 'Terör örgütü yönetici' suçlamasıyla dahil edilen sanıklar Mehmet Ülger ve Haydar Yeşil'in çapraz sorgularıyla devam edecek.

Savcı İsmail Aksoy'un hazırladığı iddianamede emekli Orgeneral Tolon'un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi isimli gizli bir yapılanmayı, Ergenekon örgütünün talimatları doğrultusunda bu örgüte bağlı kurarak faaliyete geçirdiğinin belirlendiği ileri sürülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.