Emekli Tuğgeneral'den itiraf

Emekli Tuğgeneral'den itiraf

'Emekliye ayrılmasından hemen önce alımla ilgili belgeler imha edildi.'

Ergenekon sanıklarından Levent Ersöz'ün hastanede yapılan sorgusunda savcıların, Ersöz'e 2004 yılında örtülü ödenekten yapılan alımları sorduğu öğrenildi. 

Ersöz'ün, ifadesinde, Şener Eruygur'un emekliye ayrılmasından hemen önce alımla ilgili belgelerin imha edildiğini kabul ettiği kaydedildi.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dün İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapılan sorgusuyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne gelerek basın mensuplarına açıklama yapan Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, basın mensuplarına hastane odasında yapılan aramayla ilgili çekilmiş fotoğrafları dağıttı. Dizdar, Ersöz'ün sorgu tutanaklarını da basın mensuplarına verdi.

Tutanakta, Ersöz'ün sorgusunun 15 dakika sürdüğü belirtiliyor. Savcılar Fikret Seçen ve Mehmet Murat Yönder'in, Ersöz'e, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde 830 nolu harcama kaleminden (örtülü ödenek) yapılan teknik teçhizat alımları ve buna ilişkin tutanakların imha edilmesini sorduğu kaydediliyor. Ersöz'ün, o dönemde Jandarma Genel Komutanlığı'nda İstihbarat Başkanı olarak görev yaptığını belirten Ersöz'ün haber alma ödeneği olan 830 harcama kalemindeki tüm alım işlemlerinin Jandarma Genel Komutanı'nın yetkisinde olduğunu, kendisinin ise sadece karargah işlemlerini yaptığını ifade ettiği belirtildi. İstihbarat başkanı olarak 830 harcama kaleminden harcama yapma yetkisi olmadığını vurgulayan Ersöz, 2004 yılında dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un emekliye ayrılacak olmasından dolayı haber alma ödeneğinin kullanılmasına ilişkin belgelerin imha edilmesine karar verildiğinin ve imha işleminin gerçekleştiğini doğruladığı öğrenildi.

Ersöz'ün ayrıca, ifadesinde, imha işleminin daha önceki uygulamalara bakılarak yapıldığını ve imha işlemini de tutanak halinde kayda geçirildiğini ve tutanağın altında jandarma görevlileri Recep C., Adnan S., Atilla Uğur, Hakkı K. ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un imzasının da bulunduğunu söylediği belirtildi.

Etiketler :