Eminağaoğlu'nun son numarası tutmadı!

Eminağaoğlu'nun son numarası tutmadı!

Mahkemenin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) yaptığı incelemede YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun dinlendiğine dair bir kayıt bulunamadı.

Ergenekon sanığı Engin Aydın'ın dinlemeye takılan görüşmelerinde 'Koç'um Ömerim' diye hitap ettiği YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun şikayeti ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın kararı ile önceki gün TİB'e yapılan baskının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre önceki günkü incelemede Hakim Hayri Keskin ve beraberindeki bilirkişiler bütün sistemi incelemek ve kayıtların tamamının kopyalarını almak istedi. Ancak bu talebe eski bir savcı olan TİB Başkanı Fethi Şimşek karşı çıktı. Tartışmaların ardından geçmişe dönük dinleme kayıtlarının bulunduğu HTS merkezinde inceleme yapıldı. İlk aşamasında, Eminağaoğlu'nun daha önce ve halen kullandığı cep telefonu numaralarının dinlenip dinlenmediğinin taraması yapıldı. Taramada Eminağaoğlu'nun telefonlarının dinlenmesi yönünde bir karara rastlanmadı. İkinci aşamada ise Eminağaoğlu'nun telefonunun dinlenmesine yönelik bir talimat verilmesi istendi. Sisteme Eminağaoğlu'nun telefon numarası girildi ve dinlemeye izin verilmesi istendi. Ancak sistem mahkeme kararıyla ilgili bölümlerin doldurulmasını, TİB Başkanlığı'nın onayıyla ilgili karar sayısını istedi.

YENİ ŞAFAK

Etiketler :