Emine Şenlikoğlu, Habername.com'a konuştu.

Emine Şenlikoğlu, Habername.com'a konuştu.

Muhafazakar kesimin popüler yazarlarından Emine Şenlikoğlu, Habername.com'un sorularnı yanıtladı

Röportaj : M.Muzaffer KAYA
Emine hanım, öncelikle röportaj teklifimizi kırmayarak bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sizi sizden tanıyacak olursak, Emine Şenlikoğlu Kimdir ?
 
-35 yıldır koşusuna devam eden bir kulcağız. Giresun Adapazarı karışımıyım.88 kitabım var, birde Mektup adında dergim. Halen yazmaya devam ediyorum.
 
İslami kesimde yazmış olduğunuz kitaplarınız ve duruşunuzla popüler bir yazar olmanıza rağmen sizi pek medya da göremiyoruz. Bu Emine Şenlikoğlu'nun takındığı özel bir tutum mu yoksa size karşı bir ambargo mu söz konusu?
 
-Hayır bir ambargo yok. Ben yılda üç kez televizyona çıkıyorum. Proğrama çıkma teklifler çok. Altı ay öncesinden söz verdiklerim var. Mesela, ekimden sonra Seda Sayan, Cenk Eren, Balçicek Pamir ve Abdurrahman Önül'e uzun zaman önce randevu verdim,günü ben belirleyeceğim Allah izin verirse Ekimden sonra başlarım Bir dahada ,acil bir şey olmazsa bir yıl tv ye çıkmam.  
 
28 şubat döneminin en buyuk mağdurlarındansınız. Sizinle aynı mağduriyeti yaşayan bazı başörtülü kadın yazarların günümüzde yavaş yavaş merkeze kaydığına şahit oluyoruz. Bu değişimin sebebi ne olabilir.
 
-Bu soruya cevap vermek bana düşmez gibime geliyor. Fakat bende şunu merak ediyorum, merkeze kaymak sadece kadınlara has birşey mi?
 
Son zamanlarda muhafazakar kesimde "Tesettür Moda Dergileri" ne bir rağbet söz konusu. Sizin takip ettiğiniz moda dergisi var mı ?
 
-Hayır.
 
Tesettür defilelerini takip eder misiniz ?
 
-Hayır.
 
Katılmış olduğunuz özel bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ve Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın kıyafet tarzlarını eleştirmiş ve sitemde bulunmuştunuz. Bu siteminiz ulusal ve sosyal medyada buyuk bir yankı uyandırdı.
Hayrunnisa ve Emine hanımdan size bir cevap geldi mi ?
 
-Onların ikiside son derece medeni insanlardır, bu kadar bir kardeş serzenişine tepki göstermezler. Ancak başkaları tepki gösterdi kimi olumlu kimi olumsuz, medyada çarpıtarak verdi haberi. İki hanfediye yakın mesafede olan çok sevdiğim biride "Sen ne karışıyorsun, müctehid misin?" dedi. Bende dedimki" Müctehid değilim ama olsamda kadınım diye inanmayacaktınız" Çok harika biri olduğundan aşırı kızmış olduğu halde daha fazla rencide etmedi beni ama söylediklerinden epey sarsıldım. Dostlardan bazen böyle sitemler gelir. Ya hayat boyu bir şey yapmayacağız ya bunlara katlanacağız. Başka çare yok.
 
Günümüz İslami medyasına bakış açınız nasıl ?
 
-Çok güzel yönler var güzel olmayan yönler var. Ama Allah eksikliklerini göstermesin. Amin. Çoğu kez harika işler yapıyorlar.
 
 
Muhafazakar bir kadın yazar olarak, Fethullah Gülen hareketini benimsiyor musunuz ? 
 
- Muhafazakar sözünden hoşlanmıyorum. Müslüman kadın olarak baktığımda, tabiki benimsiyorum ama kızların sahne almasını onaylamıyorum. Birde Hoca efendinin haberi yok sanıyorum ,tabasını  bazıları kendindilerinden  başkasını beğenmemek gibi bir karakter oluşturuyorlar. Hoca efendi bunu bilse asla rıza göstermez. Ama öylede olsa kardeşlerim, tekfir ettiğim zannedilmesin. 
 
Türkiye'nin 40 yılına damgasını vurmuş Milli Görüş İslami siyasal hareketine olan bakışınız nasıl ? Hareketin son temsilcisi olan Saadet Partisini nasıl buluyorsunuz ?
 
-Ben parti ile ilgilenmedim fakat yapıyı biliyorum, hepimiz orada yetiştik ne kadar yetiştiysek de güzel tabi ki ama kader bazen farklı estirir rüzgarı. Bir yere güzel demek için ötekine çirkin demek, bir yere dost olmak için öteki tarafa düşman olmak, birini sevince ötekinden nefret etmek gibi bir hastalık meydana geldi. Keşke Saadet Partisi bu hastalığı yok edici bir çalışma başlatsa. Sonuç: Parti yapısını beğenmekle beraber,lider söz konusu olunca tercihim Tayyip Başkan oldu.
 
Orta doğu da büyük değişimler yaşanıyor. Yıkılmaz sanılan diktatörlükler bir bir yıkılıyor. Kısacası "Arap Baharı" sürecine olan bakışınız nedir ?
 
-Köklü çözüme ulaşılabilecek kadar bilinç olduğunu pek sanmıyorum, umudum Allah'ın lütfunda.
 
Hükumetin "Arap Baharı" sürecinde takındığı tavrı nasıl yorumluyorsunuz ?
 
-Çok beğeniyorum.
 
Suriye konusunda muhafazakar kesim ikiye bölünmüş durumda. Bir yandan Esed'in halkına yıllardır zulüm ettiğini savunup Esed'e karşı direnişe destek veren muhafazakar kesim. Diğer yandan İsrail ve Amerika'ya karşı kerhen de olsa Esed'den yana olan muhafazakar kesim. Siz kendinizi hangi tarafa yakın görüyorsunuz ?
 
-Soruya şaşırdım fakat yinede cevap vereyim. Benim Esed yanında yer almayacağımı bilmiyor olmanıza bile üzüldüm.
 
Ak Parti iktidarını başarılı buluyor musunuz ?
 
-Tabi ki hemde çok başarılı.Recep Tayyip Erdoğan başlı başına bir ordu,Başbakan başka bir ordu,hükumette yer alanlar her biri en azı bir tümen. Daha iyisi olamazdı.Devrimler yaptılar, bunları görmeyen gözler sahibine çok üzülüyorum.
 
Siyasete olan bakışınız nasıl ? Önümüzde ki yıllarda Emine Şenlikoğlu'nu siyaset sahnesinde görebilir miyiz ?
 
-Öğle bir proje yok. 
 
İdamlık genç, Maria, Gençliğin imanını sorularla çaldılar, imamın manken kızı... vs. yaklaşık seksenin üzerinde kitabınızın olduğu biliniyor. Tam olarak Emine Şenlikoğlu'nun kaç kitabı var ?
 
-Tayyip'ten önce yasak edilen kitaplarla beraber 88 kitabım var.
 
Elbette her kitabın ayrı bir yeri ve değeri vardır. Sizin yazarken en çok duygulandığınız, etkilendiğiniz ve diğer kitaplarınızdan ayrı tuttuğunuz kitabınız hangisi ?
 
-1.Kılavuz 4 cilt, Merhamet, Çin işkencesi, Esir Evliler, Binbaşının kızı( Ecel gelmeden önceki son pişmanlık fayda eder) İdamlık Genç, Harcandık, Sorma, Nasılsa Cevabı Yok, Kürdom. Bu ikisi tashih aşamasında.
 
Türkiye'de yazmış olduğunuz birbirinden güzel ve etkileyici kitaplarınızla muhafazakar kesimin sempatiyle baktığı en popüler kadın yazarlarından birisiniz. Şuan için yeni bir kitap çalışmanız var mı ?
 
-Üçüz romanlarıma çalışıyorum.Başka çalışmalarımda var.
 
Son olarak habername.com aracılığıyla neler söylemek istersiniz ?
 
-Önce okuyucularınızla cennet komşuları olmamızı yüce Rabbimizden niyaz ederim.
İkinci konuya gelince:Çok düzenli olarak İslam'ı öğrenmeliyiz. Parti kardeşliği İslam kardeşliğinin önüne geçerse bu şirk olur. Ne olur, gurup taassubunun haram olduğunu dünyaya öğretelim.
Haricen selam ve dua.
 
HABERNAME / ÖZEL

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum