Emine Ülker Tarhan'ın Yalanı Ortaya Çıktı

Emine Ülker Tarhan'ın Yalanı Ortaya Çıktı

Emekli vekillere zam önergesinin görüşüldüğü oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Akşener, CHP Grup Başkanvekili Tarhan’ın ‘Haberimiz yoktu’ açıklamasını yalanladı.

Emekli milletvekillerine intibak ve maaş zammı yasasına ‘Haberemiz yoktu’ açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ı TBMM Başkanvekili Meral Akşener yalanladı.

Söz konusu önergenin verildiği oturumu yöneten Akşener, Tarhan’ın da bulunduğu bir oturumda partilerin grup başkanvekillerine destekleyip desteklemediklerini sorduğunu Tarhan’ın da ‘Sayın başkan biz de katılıyoruz’ dediğini söyledi. Akşener “şimde olanları da hayretler içinde izliyorum” dedi.

Çiçek: Kararı hepbirlikte aldık

Milletvekillerine maaş artışı önergesinde imzası bulunduğu için partisinde hedef haline gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanvekili Meral Akşener ve diğer partiler sahip çıktı.

Meclis Başkanı Çiçek’in Özcan’ı arayarak, “Kararı hepbirlikte aldık, birkaç kişinin üzerine yıkılması hoş değil” dediği öğrenildi. CHP’de krize neden olan vekil zammı önergesine imza attığı için hakkında disiplin süreci başlatılan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a diğer partiler sahip çıktı. Edinilen bilgiye göre Tanju Özcan’ı dün arayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Kararı hep birlikte aldık, birkaç kişinin üzerine yıkılması hoş değil” dedi.

Görüşme tutanakları ortada

Özcan’a bir destek de MHP’li Meclis Başkanvekili Meral Akşener’den geldi. Önergenin verildiği oturumu yöneten Akşener, “TBMM Başkanlık Divanı tarafından verilen önerge sonrası, ben de siyasi partilerin grup başkan vekillerine desteklerinin olup olmadığını sordum. CHP adına o esnada oturumda CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan bulunuyordu. Ve aynen; ‘Sayın başkan, biz de katılıyoruz’ dedi. Sonraki süreci hayretler içerisinde izliyorum” diye konuştu. Akşener, “Burada Tanju Özcan’ın partisinin bilgisi dışında imza koyduğunu iddia etmek, çok yanlış. Çünkü önergenin nasıl geldiğini TBMM tutanakları ortaya koyuyor. Şu anda Tanju Özcan üzerinden yürütülen polemikleri yersiz buluyorum” dedi.

Star 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.