Emir Subayı mı Köpek Bakıcısı mı?

Emir Subayı mı Köpek Bakıcısı mı?

Yeni Akit’in haberine göre 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş'ın eşi Yesire Akbaş'ın kocasının Binbaşı rütbesindeki Emir Subayı'na “köpek bakıcısı” muamelesi yaptırdığı iddia ediliyor. İşte youtube.com’da yayınlanan o ses kaydı…

TSK bünyesindeki kimi üst düzey komutanların emir subaylarının ne gibi işlerle meşgul edildiğine son örnek Çanakkale'de yaşanıyor. Yeni Akit'ten Furkan Altınok'un haberine göre, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş'ın eşi Yesire Akbaş'ın kocasının Binbaşı rütbesindeki Emir Subayı'na “köpek bakıcısı” muamelesi yaparak, “köpeğinin dişlerini iyi temizletmediği” gerekçesiyle fırça attığı ortaya çıktı.

İşte YouTube'deki Ses Kaydı

Bu skandal olayın delili olarak, sosyal paylaşım sitesi youtube'da yayına konulan bir ses kaydı gösteriliyor.

Ardından başka sitelerin de alıntılayarak yayınladığı ses kaydındaki kişilerin, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş'ın eşi Yesire Akbaş ile Akbaş Paşa'nın Emir Subayı İbrahim Binbaşı olduğu iddia ediliyor. Kayıttan, ikili arasında “köpeğin diş temizliği”nin konuşulduğu anlaşılıyor.

EŞİNİN EMİR SUBAYINI FIRÇALIYOR

Yesire Akbaş olduğu iddia edilen kişi, eşinin Emir Subayı İbrahim Binbaşı olduğu ileri sürülen kişiye, “köpeğinin dişlerini iyi temizletmediği” gerekçesiyle fırçaladığı görülüyor.

“NEDEN BÜYÜKLER GİBİ YAPTIRMADIN”

Devletin subayının ne işlerle meşgul edildiğini gözler önüne seren ses kaydında, Yesire Akbaş, eşinin Emir Bubayı İbrahim Binbaşı'dan köpeğinin diş temizliğini “büyükler” gibi yaptırmadığı için hesaba çekiyor. Kar gibi bembeyaz olmayan, dişin etrafındaki tartarları ince ince temizlemeyen doktorun işinin hesabını emir subayından soruyor.

“HERKESİN KÖPEĞİNİN DİŞLERİ GÜZEL GÜZEL TEMİZLENİYOR AMA…”

Yesire Akbaş, elinden geldiğince araştırma yapan, eldeki imkanlarla bu kadarını yapabildiği anlaşılan Emir Subayı'nı “Etrafta herkesin köpeğinin dişlerini güzel güzel temizlettirirken bizim köpeğinki niye temiz olmamış” diye fırçalıyor.

SUBAY GÖREVİNE KENDİNİ KAPTIRMIŞ

Konuşmalardan Emir Subayı'nın da, Çanakkale'nin altını üstüne getirdiği, hanımefendinin köpeği için tüm diş doktorları ile görüştüğü, temizleme teknikleri, hangi hayvanlara nasıl bir tedavi uygulandığı konularında bilgi topladığı, bu şekilde ödevine iyice kendisini kaptırdığı anlaşılıyor.

İşte YouTube'deki Ses Kaydı

BİR TSK GERÇEĞİ

TSK'da pek çok Emir Subayı'nın, Emir Astsubayı'nın bu şekilde görev alanlarının dışına çıkıp akla hayale gelmeyen şahsi işlerle meşgul edildiği ifade edilirken, yaptıkları “işlerlerden” memnun olmasalar da “emir” gereği o işe kendilerini kaptırdıkları belirtiliyor.

İnternet sitelerinde “Korg. Raif Akbaş'ın Eşi Yesire Hanımın Köpeğinin Dişleri” başlığıyla yayına konulan ses kaydının dökümü şöyle:

AKBAŞ HANIM: İbrahim Bey nolmuş? Bu veteriner hiç öyle Osman Beyin temizlediği gibi temizlememiş dişlerini. Yani fırçayla olacak şey mi?

EMİR SUBAYI BİNBAŞI : Şey, o silikon bir şey. Sıvı bir şey sıktı ağzına. İyice kendi parmağıyla ovuşturdu hanfendi ama.

AKBAŞ HANIM: Yani böyle mi olur. Hiç mi ben yaptırmadım. Kar gibi bembeyaz çıkıyordu, Osman Beyden.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: O sadece o sıvı şeyi sürdü.

AKBAŞ HANIM: Yani onu biz de yaparız. O sıvıyı sıkıp fırçayla. Böyle değil ki, benim istediğim. Hani böyle sıkıyor. Ondan sonra böyle normal dişçide temizler gibi ağzını alıyor. Bütün diş etrafındaki bütün o tartarları temizliyordu Osman Bey. Pırıl pırıl ediyordu dişleri.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Yok Hanfendi, öyle bir şey yok. Öyle bir şey yapmadı yani. Ne yapalım. Tekrar sorayım mı?

AKBAŞ HANIM: Yalnız öyle diyelim yani. Olmaz ben onu normal dişçide hani öyle sıkıyordu fısfısı normal diş temizliği gibi hani büyüklere yapılan diş temizliği var ya.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Evet

AKBAŞ HANIM: Öyle yapıyordu Osman Bey. Onu bir sorun bakayım yapabilecek mi?

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Ankara'da mı Hanfendi.

AKBAŞ HANIM: Evet. 7. caddede. Onu bir soralım bakalım yapabilir mi?

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Tamam Hanfendi.

AKBAŞ HANIM: Yani hiçbir değişiklik yok ki ağzında. Resmen komik. Ben de bunun sıvısını alıyordum içme suyuna koyuyordum, birkaç damla tartar oluşmasın diye o da onun spreyi yani.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Jel kremi gibi.

AKBAŞ HANIM: Evet

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Tartarı

AKBAŞ HANIM: O şekilde temizleyemez mi o? Normal diş temizler gibi.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Ben o kadar teferruatlı bir şey görmedim onda. Yani Hanfendi bilmiyorum yani. Genelde böyle besi hayvanı üzerine biraz şeyi alanı.. Yani öyle kedi köpek türü evcil hayvan değil de genelde besi çiftlik hayvanı üzerine.

AKBAŞ HANIM: Dişçiden alıp o alet yok mu onda ya? Diş temizleme. Hiç mi buradaki köpeklerin diş temizliğini yapmıyor?

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Bilmiyorum hiçbir şey yapmadım Hanfendi de bir sorayım. Bilgisi var mı bakayım bir. Ama olsaydı orda yazardı zaten.

AKBAŞ HANIM: Bir soralım bakalım İbrahim Bey.

EMİR SUBAYI BİNBAŞI: Tamam Hanfendi.

İşte YouTube'deki Ses Kaydı

Kaynak: Yeni Akit 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum