Bombalı araçlar kayıp, IŞİD alarmı!

Bombalı araçlar kayıp, IŞİD alarmı!

Emniyet güçleri, Irak Şam İslam Devleti örgütünün kaos çıkarmak için Türkiye'ye soktuğu bombalı araçların peşinde...

Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı planı yapan, Niğde'de 3 kişiyi şehit eden Esad destekli örgüt yine kanlı eylem peşinde. Örgütün, Türkiye'ye soktuğu 4 araç bir türlü bulunamıyor. Çalınan 25 kamyonetin de eylemde kullanılma ihtimali yüksek. MİT, jandarma ve polis IŞİD'in araçlara patlayıcı yükleyip sansasyonel eylem yapmasını önlemek için iz sürüyor.

Niğde'de geçtiğimiz perşembe günü 1 asker ile 1 polisi şehit eden 1 vatandaşı da öldüren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) daha önce Türkiye'ye soktuğu bombalı araçlarla ilgili güvenlik birimleri alarma geçirildi. Örgütün Türkiye'ye yönelik saldırı tehditleri yeni değil. 2013 yılında saldırılarda kullanmak üzere 7 bombalı araç hazırlayan IŞİD, bunlardan 4'ünü Kasım ayında Türkiye'ye sokmayı başarmıştı. Güvenlik birimleri plakaları bilinen araçları şu ana kadar bulamadı. Araçlara sahte plaka takıldığı ve trafiğe çıkarılmadan depolarda gizlendiği bilgisi üzerinde duruluyor.

Hatırlanacağı gibi Reyhanlı saldırısında kullanılan araçlar da aylarca bir depoda tutulmuştu. Emniyet, MİT ve Jandarma birimleri araçların izini bulabilmek için örgütle bağlantılı olma ihtimali olan şahısları yakın takibe aldı. Suriye'de savaşan gruplarla bir şekilde bağlantısı olduğu düşünülen isimlerin irtibatları değerlendiriliyor.

Bu arada özellikle Kasım ve Aralık aylarında İstanbul'da kamyonet ve panelvan tipi 25 aracın çalındığı belirtiliyor. Çalışan bu araçların bombalı saldırılarda kullanılma ihtimali üzerinde duruluyor. Araçların bazılarının en son Hatay'da görülmesi şüpheleri arttıran bir başka durum. Geçtiğimiz yıl Suriye rejimine ait bir mühimmat deposunu basarak bin 200 kilo malzemeye el koyan IŞİD'in elinde güçlü patlayıcılar ve ancak devlet kontrolüyle elde edilebilen RDX gibi güçlendiriciler bulunuyor. Ele geçirdiği patlayıcıları o tarihten beri çeşitli saldırılarda kullanan örgüt, kanlı eylemlerini genellikle bomba yüklü araçları kullandığı intihar saldırıları ile gerçekleştiriyor.

Öte yandan, IŞİD'in tehdidi altında bulunan Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik bombalı saldırı planı yapıldığına dair bilgiler de geliyor. Al Jazeera'nın yayınladığı bir haberde bölgede çatışan gruplardan Türkmen Kerama (Onur) Tugayı Komutanı Zekeriya Karslı'ya dayandırılan iddiada IŞİD üyelerinin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarında bombalı saldırı hazırlığından bahsettikleri belirtildi. Karslı'nın iddiasına göre IŞİD mensupları eylemi çok riskli gördükleri için bu konuda karar birliği sağlayamadı. Türbenin etrafında IŞİD ile diğer muhalif gruplar arasındaki çatışmaların ise devam ettiği iddia ediliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.