Emniyet'ten PKK'nın kolunu kıracak proje

Emniyet'ten PKK'nın kolunu kıracak proje

Ailelerle irtibat kurularak çocukların pişmanlık yasasından yararlanmaları sağlanacak. Devlet maddi, manevi her türlü desteği verecek. İsteyenin yeni kimliği bile olacak

Terör örgütüne çocuk katılımları önlemek ve ailelerle birlikte hareket edilerek çocukların pişmanlık yasasından yararlanması için önemli bir çalışmaya imza atıldı. Yeni süreçte suça karışmamış çocuklar devlet tarafından maddi ve manevi olarak desteklenecek. İsteyene yeni kimlik verilecek. Terör örgütüne katılımları önlemek ve örgütün kadrolarını etkisiz hale getirmeyi planlayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ekipleri, örgütün kırsala çıkardığı çocukları aileleri aracılığıyla topluma kazandırmak için de yeni projeler üretiyor.

SOSYAL HAYATA ADAPTE OLMALARI SAĞLANACAK

Son yıllarda örgütündağ kadrolarına çocuk yaşta militanların katılması güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Hedef, ailelerle irtibata geçilerek dağa çıkan gençlerin dağdan indirilmesi. EGM Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri ŞubeMüdürlükleri, terörlemücadele kapsamında ailelerle güçlü bir iletişim kurmaya başladı. Yetkililer öncelikle terörün karanlık yüzünü anlatarak aileleri bilinçlendiriyor.

Ailelerin ziyaretlerden rahatsız olmaması için özel ekipte görevli şahısların yürüteceği çalışmada, polisler ailelerin evlerine sivil ve silahsız olarak gidecek. Örgütün saflarına karışmış çocukların da Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmaları için çalışmalar yapılacak.

Projenin ana unsurlarından biri örgüte katılan ancak hiçbir eylemde yer almayan çocukların sosyal hayata kolay adapte olması için, devlet tarafından maddi vemanevi destek verilecek olması. Ayrıca hem çevresel tepkilerden hem de terör örgütünün hedefinden korumak için kimliği deşifre olan çocuklar için yeni kimlik kartı çıkarılacak.

ADANA VE MERSİN’DE BAŞLADI

EGM Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Şube Müdürlükleri'nin proje çerçevesinde yüzlerce aileye ulaştığı bildirildi. Uzmanlar, ailelere çocuklarının hayatlarının sürekli tehlike altında olduğunu belirterek onları kazanmaları için kendilerinin de yardımcı olması gerektiğini belirtiyor. Projenin pilot illeri olarak Adana, Mersin gibi şehirler belirlendi. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya'yı kana bulamak için hazırlanan canlı bomba M.K, ailesi tarafından ikna edilerek güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Böylece kanlı bir eylemin önüne geçilmişti.

EYLEMDEN VAZGEÇİP TESLİM OLMUŞTU

Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar neticesinde eleman sıkıntısı yaşamaya başlayan PKK’ya yeni katılımların önlenmesi ve gençlerin dağdan indirilmesi için ailelerin önemine vurgu yapan yetkililer ailelerin çocukların geleceğine sahip çıkması gerektiğini vurguluyor. Uygulamada birçok aileden olumsuz davranış gördüklerini de anlatan yetkililer yılmadan çalışmalarını yürüteceklerini belirtiyor. Etkin Pişmanlık Yasası kapsamında suça bulaşmamış çocuklara önemli imkanlar tanınacağını aktaran yetkililer terör örgütünün hedefinde olan gençlerin mağdur olmaması için gerekli hukuki zeminin hazırlandığını dile getiriyor.

Kaynak: Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.