Emniyet, Show TV'ye sert çıktı

Emniyet, Show TV'ye sert çıktı

Show TV Ana Haber bülteninde şehit polis Semih BALABAN hakkında yapılan habere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yalanlama geldi.

Haberin Merkezi sloganıyla haber yapan Ali Kırca'nın sunduğu Show TV Ana haber bülteninde yayınlanan haber 'yalan' çıktı.

Emniyet'te yapılan açıklamada, Ali Kırca'nın hazırladığı Show TV Ana Haber bülteninde yayınlanan şehit polis memuru hakkındaki habere ilişkin tamamen yalan ve düzmece bir haber denildi.

İşte Emniyet'ten yapılan açıklama....

29.05.2009 tarihli Show TV Ana Haber bülteninde 27.04.2009 günü Bostancı'da bir hücre evine yapılan operasyonda terörist ile girilen silahlı çatışmada Şehit olan Emniyet Amiri Semih BALABAN'ın, şehit olmasına yanında bulunan bir özel harekat polisinin silahından çıkan kurşunun neden olduğu, olayın kriminal raporuyla belgelendiği ve bahsi geçen polis memurunun açığa alındığı şeklinde tamamen yalan ve düzmece bir habere yer verildiği görülmüştür.

Yalan haberde belirtilen şekilde herhangi bir kriminal raporu bulunmamakta ve polis memuru da açığa alınmamıştır.

Söz konusu haberi sunan Ali KIRCA, hazırlayanlar, yayınlayanlar ve TV Kanalı hakkında avukatlarımız vasıtasıyla yasal yollara başvurulacağı hususu;

Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Etiketler :