Emperyalizmi Kızdıracak Rapor

Emperyalizmi Kızdıracak Rapor

Uluslar arası İnsan Hakları Kurumu Amnesty yayınladığı raporlar özellikle büyük ülkelerde yaşanan insan hakları ihlallerini mercek altına aldı

Amnesty Uluslar arası İnsan Hakları Kurumu, Ocak Ayı'ndan itibaren 2010'un ilk yarısını inceleyen ve 111 ülkenin yer alan insan hakları raporunu yayınladı.

Alman basınında yer alan haberlere göre Amnesty, ABD Başkanı Barack Obama'yı topa tuttu. Barack Obama'nın Guantanamo Esir Kampı'nı kapamasının hiçbirşeyi örtmediğini, sadece özgürlük lehine yanılsama yarattığını belirtildi. Amnesty İnsan Hakları Örgütü, Obama'nın Guantanamo'yu kapatarak Illonis eyaletinde yeni bir Guantanamo yarattığının altını çizerek ' mahkumlar için değişikliğinin sadece posta kodları olduğunu söyledi.

Çin ve Rusya'nın ülkelerinde halen insan hakları savunucularına ve azınlıklara yönelik politikalarındaki şiddetten geri adım atmadıklarını, devleti eleştiren aktivistlere yada azınlık mensuplarına yönelik 'faili meçhul' cinayetlerinde azalma olmadığı kaydedildi.

Almanya'nın göçmen politikalarında uyguladığı sertliğin ülkede çalışmak durumunda olan göçmen ailelerine olumsuz tesirlerine dikkat çekti. Ülkede henüz çalışma izni olmayan göçmenlerin çocuklarının okuma hakkının bir belgeye bağlandığına genellikle göçmenlerin de bu belgeyi edinemediğini vurguladı.

Avrupa'da artan Ksenefobi'ye (yabancı düşmanlığı) ve İslamofobi'ye yönelik eleştiren Amnesty, özellikle İsviçre, Fransa ve İtalya'da insan hakları ihlallerinin bulunduğu kaydetti. Özellikle bu üç ülkenin Müslüman topluluklarının inançlarını tartışmaya açarak Müslümanları incittiğini kaydeden Amnesty; minare, burka üzerinden Müslümanlara yönelik ayrımcılığı had safhaya vardırıldığını yazdı.

Etiketler :