Emre Belözoğlu 2 ay 15 gün hapis

Emre Belözoğlu 2 ay 15 gün hapis

Zokora ile Emre Belözoğlu arasındaki ırkçılık davasında karar çıktı.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu hakkında Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması görüldü. Anadolu 17.Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Emre Belözoğlu katılmazken avukatı Cansu Şahin, şikayetçi Trabzonspor Kulübü Derneği ve Didier Zokora'yı temsilen avukatı Nusret Yılmaz katıldı.
 
"BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE DE SUÇA KONU SÖZLERİ SÖYLEDİ"
Duruşmada söz alan Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin, Emre Belözoğlu'nun atılı suçu işlemediğini belirterek beraatını talep etti.  Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz ise "İnternetten 'Emre Belözoğlu vukuatları' diye tarandığında karşımıza 130 bin sonuç çıkıyor. Belözoğlu verdiği bir röportajda kendisinde öfke kontrolü yaşadığını ve bu konuda da tedavi gördüğünü kabul etti. Belözoğlu,  maçın hemen akabinde telefonla katıldığı bir televizyon programında dava konusu olayı kabul etmiş,  ancak ertesi gün yaptığı basın toplantısında bu beyanından dönmüştür. Olayın spor hukuku bakımından disiplin cezası uygulaması sırasında aldırılan ilk bilirkişi raporunda, davaya konu söylediğinin saptandığı belirtilmiştir" dedi.
 
2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI
Mahkeme hakimi,  Emre Belözoğlu'nun  "Spor alanında din,dil,ırk,etnik köken,cinsiyet veya mezhep farkı gözetilerek hakaret suçunu"  işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Belözoğlu'nun daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı ve yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirdiğini belirten hakim, verdiği cezayı erteledi.
 
2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Belözoğlu ile Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine "ırkçı" söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti. İddianamede Emre Belözoğlu'nun 'ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle' Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu" nun 14/2. maddesi kapsamında 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenildi. Söz konusu kanun maddesi, "Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi,  6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü düzenliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.