En anlamlı teşekkür...

En anlamlı teşekkür...

Çad'dan Peru'ya, Sudandan Bosna'ya binlerce, onbinlerce yoksulun sofrası Türkiye'den gönüllülerin yardımlarıyla zenginleşti.

Şimdiye kadar hiç et yememiş çocuklar etle tanıştı, gençler mangallar yakıp kardeşlik sofraları kurdu...

Türkiye, Kurban Bayramında yaşanan kardeşlik, yardımlaşma ve beraberlik örneğini dünyaya yaydı. Kimse Yok Mu ve İHH gibi yardım demekleri aracılığıyla kurbanlarını yardıma muhtaç vatandaşlara bağışlayan yardımseverler, hayatında hiç et yiyemeyen sofralara kurban eti ulaştırdı. Bayram boyunca Türkiye'den dünyaya uzanan yardım eli sayesinde fakir sofralarından dualar yükseldi.

SOĞUKTAN ÖLÜYORLAR

Kimse Yok Mu Demeği, Peru'nun başkenti Lima'da kurban kesip ihtiyaç sahiple rine dağıttı. Demeğin Peru Temsilcisi Mehmet Isıtan, 4 yıldır bölgede faaliyet gösterdiklerini ve bölgede soğuktan çocukların öldüğünü belirterek, "Onlara bir şey ulaştırılama-dığı için çocuklar ölüyor. Birçok insanın yıllardır boğazlarından et geçmemiş. Bu yıl her aileye 5'er kilo et vermek suretiyle yaklaşık bin 500 aileye yardım yapacağız" dedi.

Sudan'da bulunan Kimse Yok Mu Demeği gönüllüleri, Güney Darfur Eyaletinin başkenti Nyala'daki bir yetimhaneyi ziyaret etti. Fatma Zahra Demeğinin yetimhanesinde 450 yetim çocuğa kurban eti verildi, maddi yardım yapıldı. Sudanlı çocuklar da Türk ekibine Kuran, dua, ilahi ve şiirler okudu. Demeğin Sudan Sorumlusu Orhan Erdoğan, yetimhanedeki her çocuğun kırtasiye, giyecek ve yiyecek masraflarının yıllık 250 dolan bulunduğunu belirterek, bunu Türkiye'deki yardımseverlerin desteğiyle karşılayacaklarım açıkladı.

YATAK YAYINDAN MANGAL YAPTILAR

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Çadlı partneri Yoksullukla Mücadele ve Kalkınma Demeği (ADLM), Çad'm başkenti Encemine başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerindeki 9 noktaya, 1001 adet kurban hissesi ulaştırıldı. Bu noktalardan biri olan Belle köyünde diğer köylerden gelenlerin de katılımıyla 4 kabilenin mensuplarına kurban hisseleri dağıtıldı.

Kadın ve çocuklar ellerindeki testi, kova, kap kaçak ve eski sebze çantalanyla kesim işleminin bitmesiyle paylarına düşen etleri alarak mutlu şekilde evlerinin yolunun tuttu. Kesim alanında önce odunlarla ateş yakan gençler, ardından eski bir yaylı yatağın iskeletini alevlerin üzerine yerleştirerek mangal keyfi yaşadı. 143 büyükbaş kurban sayesinde, binlerce bebek ve çocuk ilk kez kurban atmosferiyle tanıştı. Bağış, ebeveynler kadar çocukların da yüzünü güldürdü.

BİZİ UNUTMADINIZ YA BU BİZE YETER

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 1200 aileye kurban eti dağıtıldı. 400 yardımseverin bağışladığı kurbanlar, Saraybosna'daki mez-bahanede iki gün süresince kesildi. Bağışçıların isimlerinin tek tek okunarak, makineler aracılığıyla hijyenik şekilde kesilen kurbanlıklar, daha sonra yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı. Kievo köyüne giden dernek yöneticileri ile gönüllüler şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere yardıma muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı.

Et ya da başka bir yardım istemediklerini ifade eden köyün ihtiyar heyeti üyesi Ömer Faruk, ''Buraya kadar gelip bizleri ziyaret etmeniz yeter. Yardım falan istemiyorum, bizleri Kurban Bayramı'nda unutmadınız ya bu bize yeter'' dedi.


Yardımlar kapsamında ayrıca 240 şehit ve gazi ailesinin çocuklarına kıyafet, oyuncak gibi çeşitli hediyeler verildi. Kimse Yok Mu Derneği Bosna Hersek Yardım Programı Sorumlusu Eyüp Tok, yardımların Boşnak, Sırp, Hırvat gibi bir ayrım yapılmaksızın Saraybosna'da yaşayan yardıma muhtaç tüm ailelere dağıtıldığını ifade etti.

Etiketler :