En Az Arıza Yapan 4 Araba Markası

En Az Arıza Yapan 4 Araba Markası

Tüm dünya genelinde araba markaları ve arızaları konusu çok sayıda kişinin ilgisini çeker.

Tüm dünya genelinde araba markaları ve arızaları konusu çok sayıda kişinin ilgisini çeker. Hangi marka araçların daha fazla arıza yaptığı, hangilerinin daha az arızalandığı ya da hangi marka arabaların arıza maliyetlerinin daha yüksek olduğu gibi konular otomobil piyasalarında sıklıkla masaya yatırılır. Bu içerikte ise en az arıza yapan araba markalarını sizler için derledik.

  1. Mazda

1920 yılında kurulan dev Japon markası Mazda, en az arıza yapan araba markalarının da başında geliyor. Bunun nedenine bakıldığında ise daha önce farklı araç markaları için parça üretimi yapıyor olması öne çıkıyor. Daha sonra kendi arabalarını üretmeye başlayan marka, fabrikalarının depremde yıkılması gibi pek çok olumsuzluk yaşamış olmasına karşın günümüzde halen dimdik ayakta kalmayı başarmış. Arıza yapma ihtimali %17 olarak kayıtlara geçmiş durumdadır.

  1. Toyota

İkinci sırada da bir Japon markası olan Toyota yer alıyor. Japon otomotiv sektöründe Pazar payı en yüksek olan markadır. Toyota, çok az arıza yapan motorları geliştirmek yerine modifiye etmeyi tercih eden bir marka olma özelliği de taşıyor. Bu ilke işe yaramış olacak ki markanın araçları en az arıza yapanlar listesinde ikinci sırayı almış durumda! Arıza yapma ihtimali ise %26 dolaylarındadır.

  1. Acura

Üçüncü sırayı alan Acura markası lüks araç dendiğinde ABD, Kanada gibi ülkelerde ilk akla gelen markalardan biridir. Ülkemizde lüks araç kategorisinde çok sık tercih edildiğini belirtmek zor olsa da yine de bu aracın tutkunlarını sevindirecek haber, en az arıza yapanlar listesinde ilk 3’te yer almasıdır. Bu arada markanın kurucusu oldukça tanıdık; Honda. Acura marka arabaların arıza yapma olasılığı ise %26.

  1. Hyundai

Listemizin son sırasında ise Hyundai yer alıyor. Güney Kore’de bir inşaat şirketi olarak kurulan Hyundai sonrasında araba üretmeye başlıyor ve bu konuda oldukça başarılı olduğunu da kanıtlıyor. Ülkemizde ikinci el araç piyasasında önemli bir paya sahip olan markanın arabalarının arıza yapma olasılığı ise %38 dolaylarındadır. Eğer bu markanın aracını kullanıyorsanız ve parça değişimi gerekiyorsa Hyundai yedek parça için maviparca.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Maviparca.com adresinde diğer markaların yedek parça çeşitleri de var.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.