En hızlı internet erişiminde G.Kore lider

En hızlı internet erişiminde G.Kore lider

Geniş bant yani en hızlı internet erişiminde Güney Kore dünya lideri, Türkiye'nin 27 olduğu sıralamada İsveç'te Avrupa birincisi oldu.

Atila Altuntaş/Stockholm

Küresel ölçekte yapılan geniş bant araştırmasın da dünya geniş bant lideri Güney Kore, Avrupa lideri de İsveç seçilirken, Türkiye 27. oldu.

Oxford Üniversitesi ve İspanya bilişim şirketi, Cisco tarafından hazırlanan rapora göre, geniş bant teknolojisinde,1. G.Kore- %97 ev penetrasyonu, 2. Japonya-%64, 3. Hong Kong-%69, 4. İsveç-%69 olarak sıralandı.

Geniş bant dünya lideri Güney Kore’nin 2 yıl içerisinde 1 gigabit ve üzeri erişim hızlarına ulaşabileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Araştırmanın yapıldığı 66 ülkenin sosyal ağlar ve anlık paylaşım gibi 2,0 uygulamasına yönelik talebin, sadece bu ülkelerin 3,2’sinin alt yapı olarak hazır oldukları tespit edildi.

ÜLKELERE GÖRE HIZLI ULAŞIM SIRALAMASI
1. Güney Kore
2.Japonya
3.Hong Kong
4.İsveç
5..İsviçre
6.Hollanda
7.Singapur
8.Lüksemburg
9.Danimarka
10.Norveç
27.Türkiye
Geniş-bant nedir?
TELKODER Raporu'nda “geniş-bant”, hızlı İnternet hizmetlerini tanımlayan genel bir terim olarak nitelendirilirken, geniş-bant hızlı İnternet erişimine sahip kullanıcıların bilgi kaynaklarına çok hızlı olarak bağlanabildikleri, istedikleri bilgiye ucuza ve kısa zamanda ulaşarak işlerini görebildikleri; ayrıca kendilerine ait bilgileri içeren yazılı, sesli ve görsel dokümanları, iş yaptıkları kişi ve kuruluşlara kısa zamanda iletebildikleri belirtiliyor. Raporda, geniş-banda ilişkin ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Geniş-bant İnternet aboneleri günlük hayatlarının her safhasında bilgiyi kullanarak çalışabildikleri için iş verimleri artar, diğer bir değişle birim zamanda çok iş yaparlar, çok değer üretirler.

Ülkemizde, Telekomünikasyon Kurumu tarafından, 128 Kbps'e kadar erişim sağlanan hizmetler dar-bant, 128 Kbps üzerinde erişim sağlayan hizmetler ise geniş-bant olarak tanımlanmıştır. Avrupa, Kuzey Amerika ve Uzakdoğu'nun Kore ve Japonya'yı içine alan bölgelerinde bugün, 20Mbps üzeri hızlar standart hale gelmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :