EN SON 94-95 SEZONUNDA YAŞANMIŞTI

EN SON 94-95 SEZONUNDA YAŞANMIŞTI

Galatasaray ile Fenerbahçe ilk iki içinde yer almadan 14 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında özellikle ikinci yarılarda oyanan derbiler bir çok kez şampiyonu tayin etti. Fakat bu kez iki de ligin ilk 2 sırasında yok.

Cim Bom, evindeki 12 maçta sadece 8 kez kazanırken F.Bahçe ise deplasman fakiri. Kanarya dışarıdaki 12 maçta sadece 4 kez gülerken taraftarını üzdü...

Süper Lig'de pazar günü Ali Sami Yen'de oynanacak sezonun en önemli derbi maçına Galatasaray ev sahibi ekip olmanın ve iç sahadaki kazanmanın avantajıyla bir adım önde çıkıyor. Taraftarının desteğiyle maça çıkacak olan Cim Bom'un F.Bahçe karşısında kazanmaya daha yakın olduğunu rakamlar da söylüyor.

Bu sezon evinde çıktığı 12 lig maçında sadece Avrupa yorgunu olduğu ve konsantrasyonu yakalayamadığı Kocaeli ve Eskişehir maçlarında rakiplerine kaybetti. Ali Sami Yen'de taraftarının da desteğiyle etkili bir futbol sergileyen ve Beşiktaş ile Trabzon'u bile farklı deviren Aslan, 29 gol atıp 15 gol yedi. G.Saray'ın iç sahadaki performası, deplasmanlarda bu sezon en başarısız takımlardan biri olan F.Bahçe'nin formuyla birleştiğinde ev sahibi ekip galibiyete bir adım daha yakın görünüyor.

22 PUAN KAYBETTİ

Dış sahadaki çıktığı 12 maçta 6 kez mağlup olan ve 2 kez de berabare kalan Sarı- Lacivertliler, kalelerindeki yedikleri 15 gole karşın sadece 13 gol atma başarısı gösterdi. Deplasmanlarda alınan 6 mağlubiyet ve kaybedilen 22 puan nedeniyle zirve yarışında da geride kalan Kanarya'yı, derbi öncesi en çok dış sahadaki başarısız grafik düşündürüyor. Ayrıca Fenerbahçe ligin 2. yarısında 4 deplasmanda sadece bir kez gülebildi.

14 YILIN EN BURUK DERBİSİ

G.Saray ile F.Bahçe arasında yapılacak 2009'un ilk derbisine rakipler geçmiş yıllara oranla buruk çıkacak. 26. hafta sonunda üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşan ezeli rakipler, 14 sezon sonra ikisi birden zirvenin uzağında bir derbide mücadele edecek. Kanarya ile Aslan arasında şampiyonluk yarışının kızıştığı sezonlarda ikinci yarılarda oynanan derbi maçlar baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, ezeli rakiplerden her ikisi birden 1994-95 sezonunun ardından ilk kez puan cetvelinin ilk 2 sırası dışında derbiye çıkacak.

Etiketler :