En uzun orucu tutan Türk ailesi

En uzun orucu tutan Türk ailesi

Norveç'in Tromso kentinde yaşayan Konyalı Arıkan ailesi, 22 saatle dünyanın en uzun orucunu tutuyor..

Cansu ve Azmi Arıkan yıllardır Norveç'in Tromso kentinde yaşıyor. 50 bin nüfuslu kuzeydeki en son şehirlerden olan Tromso'da güneş yazın iki ay boyunca hiç batmıyor.

Batmayan güneşe rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imsakiyesine göre akşam vakti 23.22'de, imsak ise 01.22'de giriyor, böylelikle kentte oruç 22 saat sürüyor.

ORUÇ 22 SAAT SÜRÜYOR

Havanın yılın bu vakitlerinde hiç kararmadığını ifade eden Azmi Arıkan, "O yüzden de oruç, yaza denk geldiğinde yaklaşık 22 saat kadar sürmekte. Allah yar ve yardımcımız olsun. Zor"

En uzun orucu tutan Türk ailesi

Uzun süreye rağmen çalıştıkları için Ramazan'ın çabuk geçtiğini söyleyen Arıkan, ancak işten eve erken geldiğinde geri kalan zamanı beklemenin kendisini zorladığını anlattı.

Bulgaristan Türklerinden Ramazan Mümin ise, "Norveç'in Tromso kentinde gördüğünüz gibi gece 12.00-12.30 olmasına rağmen güneş batmadığı için Ramazan ayının zor geçen bir ay olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

En uzun orucu tutan Türk ailesi

İftar ve sonrasındaki çay eşliğindeki sohbetin ardından sahur vakti yaklaşırken, bir kez daha mutfağa yönelen Cansu Arıkan ise, "Sahur hazırlıyorum. 2 saat önce iftarımızı açtık. Şimdi de sahurumuzu yapacağız" dedi.En uzun orucu tutan Türk ailesi

Sekiz yaşındaki evin oğlu Efe de, yazın güneşin batmamasından şikayetçi. Efe, uyumak için panjurları kapatmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

5 TÜRK AİLESİ YAŞIYOR

Tromso'nun başkent Oslo'ya 2 bin 200 kilometre uzaklıkta ve güneşin batmadığı kuzeydeki en son şehirlerden biri olduğunu aktaran Arıkan, üçü Konyalı ikisi İzmirli beş Türk ailesinin kentte yaşadığını belirtti.

Cansu Arıkan ise, Ramazan ayında diğer ailelerin Türkiye'de olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.