Neden Endonezya?

Neden Endonezya?

Merkezi Avustralya’da bulunan Mahmud Es’ad Coşan Vakfı düzenlediği Kurban Organizasyonu ile kurban ibâdetinizi kolaylaştırma ve lâyıkıyla yerine getirme hizmetine bu yıl da devam ediyor. Bu yıl 7. si düzenlenen Uluslararası Kurban Organizasyonunda yeniden

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya, halkının fakirliği nedeniyle ilgilenilmesi ve maddi – manevi yardım edilmesi gereken önemli bir ülkedir.
 

Endonezya halkının %80′i fakir ya da fakirlik sınırındadır. Yani 200 milyona yakın insan ihtiyaç sahibidir ve dünyanın hiç bir yerinde hiç bir ülke bu kadar fakir Müslüman barındırmamaktadır.

Endonezya’ya ilgi sadece halka maddi yardımlarla sınırlı kalmamalıdır. Endonezya aynı zamanda misyoner faaliyetlerinin en sinsi usullerle yapılageldiği bir ülkedir ve misyonerlerin Müslüman halkın dinini değiştirtmek için kullandığı yöntemlerden birisi de maddi yardımlardır.

Uluslararası Kurban Organizasyonu, M.E.C. vakfımızın başta misyoner kuruluşlar olmak üzere birçok kuruluş tarafından yoğun faaliyetler yürütülen bu ülkeye karşı maddi ve manevi sorumluluklarını yerine getirme anlayışıyla yaptığı faaliyetlerden biridir.


 

Endonezya’ya komşu ülkelerden olan Avustralya’da kesimi, parçalanması, paketlenmesi yapılan ve en uygun koşullarda ilk elden, bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan Kurban organizasyonu bu ülkeye karşı sorumluluklarımızdan biridir.

Neden Somali, Myanmar veya başka bir ülke değil?
Bu ülkelerde ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırılmak üzere organize edilebilecek alt yapı/teşkilat bulunmamaktadır. Kurban etlerinin, üzerinde titizlikle durduğumuz “ilk elden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması” prensibinin bu ülkelerde uygulanması şu an için mümkün değildir.

Yardım malzemelerinin başka organizasyonlara teslim edilerek dağıtılma düşüncesini ise bu tür çalışmalarda, maalesef, çok suistimal olduğu için doğru bulmuyoruz. Batılı bir yardım kuruluşu yetkilisi bir mülakatta itiraf ederek bu suiistimalleri göz önüne sermiştir. Görevli, Somali’ye gönderilen yardımların ancak %30′unun ihtiyaç sahiplerine ulaştığını, geri kalanın yardım kuruluşları tarafından iç edildiğini belirtmiştir.

[http://www.timeturk.com/tr/2012/06/02/somali-nin-gelirlerinde-acik-var.html]
[www.milligazete.com.tr/haber/arakan-yardimlari-kizilhac-a-teslim-249750.htm]
 

Ayrıca yoğun olarak ilgi çekilen, herkesin yoğun olarak ilgi gösterdiği yerlerden ziyade kimsenin gitmediği, gözden ırak yerlere ulaşılması ve yardım götürülmesini tercih ediyoruz. Bunu yaparken bütün merhalelerde kendi eleman ve kaynaklarımızı kullanmayı, yardımın garantili bir şekilde “gerçek ihtiyaç sahiplerine” ulaşması için gerekli görüyoruz.

Maddi menfaat ile ilgili konuların en ince ayrıntılarına kadar araştırıldığı günümüzde, dinimizin en önemli ibadetlerinden birisi olan ve kişiyi Allah’a yaklaştıran kurban ibadeti için hayırseverlerin yalnızca fiyat uygunluğunu araştırmak yerine, sorumluluklarımızın bilincinde olarak, kurban ibadeti yapılırken ibadet ve hijyen şartlarına riayet edilip edilmediği, kurbanların cinsi, söz verildiği şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ve aynı zamanda ulaştırıldığı bölge itibariyle ihtiyaç sahibi kimselere ulaşmakla ne tür maddi ve manevi faydalar elde edildiğini mutlaka gözönünde bulundurmaları gerektiğine inanıyoruz.

Ayrıntılı bilgi ve online kurban bağışı için adres: www.mecvakfi.org
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.