Endonezya’da Cennetten Bir Parça Görmeye Ne Dersiniz?

Endonezya’da Cennetten Bir Parça Görmeye Ne Dersiniz?

Endonezya’da Cennetten Bir Parça Görmeye Ne Dersiniz?

Endonezya’da Cennetten Bir Parça Görmeye Ne Dersiniz?

Ekvatorun yemyeşil ormanlarının ve okyanussal etkinin yaşandığı egzotik bölgeler her zamanki gibi çekiciliklerini korumakta. Özellikle okyanusa yayılmış adaların yaygın olduğu Hint Okyanusu adaları buraların güzelliğinden uzak duramayan ziyaretçilerle dolup taşıyor. Dünyanın birçok yerinden gezi meraklıları bu egzotik havayı solumak, okyanusun en güzel plajlarında denizin keyfini çıkarmak için buralara akın ediyor. Renkli kültürleri, vahşi doğası, egzotik yiyecekleri kaliteli anlar geçirmek isteyenleri kendisine çekiyor.

resim-016.jpg

Ekvatoral Cennet Endonezya

İslami tatil konusunda cennet ülkemizden sonra en geniş seçenekler Endonezya tarafından sunulmakta. Ekvatorun göbeğinde yer alan ve Hint Okyanusu’nu Pasifik ile birleştiren bölgeye yayılmış adalar silsilesinden oluşan dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya, doğal güzelliği ile büyüleyici bir etkiye sahiptir. Genel bilgi anlamında Ekvatoral iklime sahip olduğu bilinse de her adanın kendine has bir iklimsel durumu söz konusudur. Bu da bitki ve hayvan çeşitliliği konusunda ziyaretçileri şaşkına çevirmektedir.

Tarih boyunca konumu itibariyle deniz ticaretinin önemli bir noktasında olduğu için Japonya ve Hollanda tarafından işgale uğrayan ve İngiliz desteği gören ülkede Endonezyacadan sonra kullanılan en yaygın dil İngilizce haline gelmiştir. Ziyaretçilerin anlaşma konusunda şikayet etmediği dil konusu da oldukça önem teşkil etmektedir.

Büyük ilgi çeken rengarenk festivalleri sayesinde hediyelik eşyalar konusundaki zenginliği de birçok ülke ile yarışacak özelliklere sahip.

Muhafazakar kesimin Endonezya’yı seçmesindeki en önemli özellik tesislerde verilen İslamiyete uygun özel hizmetlerdir. Helal yiyecek ve alkolsüzlük kuralı içeren bu tesislerde aynı zamanda içerisinde havuz bulunan odalar ya da villalar sunulurken, kadınlara özel spa ve sağlık hizmetleri de verilmektedir. Birçoğu müstakil villalar şeklinde tasarlanmış ve özel havuzu olan suitlerden oluşan tesisler, ziyaretçilerinin rahat bir tatil geçirmesini sağlamaktadırlar.

Müslümanların büyük ilgi gösterdiği Lombok’ta bulunan Svarga Resort Lombok ve Katamaran Resort, Bali sınırları içindeki Impiana Private Villas Seminyak, Mataram adasının hemen yanındaki adacıkta bulunan AVIA Villas Resort & Spa ve Central Java kıyılarında bulunan Plataran Borobudur Resort and Spa ve diğer birçok tesiste helal menüler, alkolsüzlük kuralının yanı sıra yukarıda bahsedilen müstakil villa, süite özel korunaklı açık havuz bulunmaktadır.

Tesislerin hepsinde spa, sağlık ve spor hizmetleri sunulmakta, herkes için özel kulüp ve oyun alanları içermektedir. Araba, bisiklet kiralama, şehir ve diğer adalara ulaşım ihtiyaçlarına yardımcı olma konusunda da hizmetler veren tesisler ziyaretçileri için her şeyi düşünmüş.

Wifi, suitlere özel servisleri, ana tesiste hediyelik eşya dükkanları, mescit, teras ve ülkenin doğasını yansıtacak şekilde düzenlenen bahçelere de sahiptir.

Ana yemeği çoğu Asya ülkesinde olduğu gibi pirinç olan ülke, Uzak Doğu yemek etkilerinin ada sebzeleri ile harmanlanmış, Hindistan etkisinden uzak kalmayarak bol baharat içeren yemekleri ile ünlenmiştir. Yerel yemeklerle beraber restoranlarda dünya mutfaklarından çeşitler görmek de mümkün.

Endonezya, muhafazakar kesim için oldukça uygun özelliklere sahip olup seçeneğinde İslami tatil bulunan ziyaretçilerine istedikleri doğrultuda hizmet verebilecek tesisleri ile kesinlikle göz önünde tutulması gereken bir ülke.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.