Bakan Yıldız: Hakkari'de petrole rastladık!

Bakan Yıldız: Hakkari'de petrole rastladık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terörün amaçalırının yerli kaynaklarla ilgili olduğunu vurgularken Hakkari'de petrolle ilgili yapılacak aramaya dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terörün hedeflerinden birinin Türkiye'nin yerli kaynaklarına ulaşmasını engellemek olduğunu belirterek, gelecek yıl bahar aylarında Hakkari bölgesinde petrol arama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Akçakoca-Çayağzı Doğalgaz Proses Tesisleri'ni incelemek üzere Akçakoca ilçesine gelen Yıldız, tekneyle denizin açıklarındaki doğalgaz platformlarına hareket etti.

Yıldız, teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istikrarını hedef alan terör sorununun petrol ve doğalgaz sektörünü olumsuz etkilediğini bildirdi.

''Özel sektör orada bir nevi petrol bulduğuna inansa bile bazı arama faaliyetlerini başlatamadı'' diyen Yıldız, mutlaka Türkiye'nin yerli kaynaklarına ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin yerli kaynaklara ulaştığı kadar istikrarını sürdürülebilir hale getirebileceğine dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

''Terörün hedeflerinden biri, Türkiye'nin yerli kaynaklarına ulaşmasını engellemektir. İthal kaynaklarını azalttığı kadar Türkiye büyümesini hızlandıracaktır. Yerli kaynaklarımıza er ya da geç ulaşacağız. Bunu artık hedefimize koymuşuz. Arama ve sondaj faaliyetlerine ayırdığımız 12-13 kat bütçe vardır. Sondajlarımızın metrajı, uzunluk olarak Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'nin sınırlarını aştı. Sondajda bin 700 kilometreyi aştık. O yüzden aramalarımıza devam edeceğiz. Ümitle ve inatla aramalarımıza devam edeceğiz.''

-Hakkari'de arama çalışmaları-

Hakkari'de yapılan aramalarda petrol bulunduğuna dair çeşitli bulgular edindiklerini aktaran Yıldız, bulunan petrol kaynaklarını istedikleri oranda sahaya yansıtamadıklarını ifade etti.

Yıldız, özel sektörün buna yönelik çeşitli talepleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Açıkça söylüyorum ki bütün kolluk kuvvetlerimizle beraber orada arama faaliyetlerimize başlayacağız. Terörle mücadele bu sektörde kısa vadeli görünmüyor ama biz o bölgede petrol aramalarına önümüzdeki yıl bahar aylarında başlayacağız.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.