BDP'li Demirtaş'a sert yanıt

BDP'li Demirtaş'a sert yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında açıklamada bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gönderme yaptı

Yıldız, PKK’ye terör örgütü diyemeyenlerin, Genelkurmay Başkanına onbaşı demeye başladığını ifade ederek, “Bunu hiçbir zaman kabul etmeyiz. Bu anlayışın karşısında olacağız. Hiçbir güvenlik gücümüzün, ordumuzun, polisimizin yıpratılmasına müsaade etmeyiz.” dedi.
Bakan Taner
Yıldız, Kayseri’de partisinin Kocasinan İlçe Teşkilatı kongresine katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Yıldız, BDP Genel Başkanının yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. 'Türkiye’nin gelişmesini engelleyen sülüklerin yok edildiği' gibi PKK’nın da yok edileceğini söyleyen Yıldız, şöyle konuştu: “AK Parti'yi yıpratmak isteyenlerin, her zaman bir şeyler bularak ayrılık noktası oluşturmak isteyenlerin var olduğunu görüyoruz. Şu anda Türkiye üzerinde emelleri olanlar, daima bölmeye çalışan grupla onun arkasına sığınmaya çalışanlar da var. PKK’ya terörist diyemeyenler Genelkurmay Başkanımıza onbaşı demeye başladılar. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyiz. Bu anlayışın da karşısında olacağız. Hiçbir güvenlik gücümüzün, ordumuzun, polisimizin yıpratılmasına müsaade etmeyiz. PKK’ya karşı mücadelemiz yaz kış devam edecek. Geri çekilene kadar değil yok edilene kadar devam edeceğiz. Bu anlayışın da yok edilmesine kadar mücadele devam edecek. Bir siyasi istikrar olarak, siyaseti bu ülkenin idaresine konulan irade olarak bu en temel politikamızın arasına aldık.”
Bakan
Yıldız, Türkiye’nin terörle mücadelede harcadığı paranın 300 milyar TL olduğunu belirterek, “Bu terörle mücadele için harcanan para Türkiye’nin yatırım bütçesidir. Türkiye’nin bütçesidir. Bir Türkiye kadar Türkiye oluşturulmasına mani oldular. Türkiye bu kamburundan, bu yükünden nasıl bir kısım sülüklerden kurtulduysa bu kamburundan da mutlaka kurtulacaktır. Türkiye o zaman daha ileriye de atılım yapacaktır. İhracat rakamları ortada, 135 milyar dolardan bahsediyoruz. Dünyadaki krize rağmen gerçekleşen ihracattır. O yüzden Türkiye coğrafyasında kaynaklanan avantajlarını insan kaynakları avantajıyla birleştirip sürdürecektir.” diye konuştu.
Bakan Taner
Yıldız, birçok ülkenin 2012 yılını nasıl atlatacakları ile ilgili kara kara düşündüklerini belirtti. Küresel krizde dev şirketlerin iflas ettiğini, ama 2012 yılında ülkelerin iflasının söz konusu olduğunu açıkladı. Türkiye’nin geçmişte yaşadıkları ve alınan önlemleri ile 2012 yılını rahat atlatacağını ifade etti.

EV HANIMLARINA TASARRUFLU
BEYAZ EŞYA ÖNERİSİ
Bakan Taner
Yıldız, Türkiye’de tüketilen elektriğin yüzde 25’inin meskenlerde olduğunu ifade etti. Bugün her evde buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların kullanıldığını aktaran Yıldız, “Biz beyaz eşyada tasarruflu ürünlerin tercih edilmesini istiyoruz. Türkiye’de evlerde 15 milyon buzdolabı var. Bunların her biri tasarruflu buzdolabı ile değiştirildiğinde, ülkemiz elektrikte Keban Barajı'nın ürettiği elektrik kadar tasarruf edecektir. Tasarruf da bir üretimdir. O nedenle daha tasarruflu olmak ve enerjiyi verimli kullanmamız gerekir.” uyarısında bulundu.
Bakan Taner
Yıldız, konuşmasının başında ise AK parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır’ın 5 yaşındaki kızı Reyan ile kongreye geldiğini ve bu durumu ülkesi adına çalışmak için yaşadığı heyecanın devam ettiğinin göstergesi olarak nitelendirdi.
Milletvekili Bakır, kongrede ayakkabılarını çıkartarak yere oturan kızını ikna etmekte çok zorlandı. Bir süre cep telefonu ile oynayan Reyan, bir süre ayakkabısız dolaştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum