Engelli asansörü de eylemcilerin hışmına uğradı

Engelli asansörü de eylemcilerin hışmına uğradı

Taksim'de olaylardan engelli vatandaşlar da nasibini aldı. Taksim istasyonuna engellilerin erişimini sağlayan tek yol olan bir asansör göstericiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildi. Asansörün üzerinde “Özürlü Asansörü/Disabled-Lift” y

Taksim'de "ağaçların kesilmesine karşı" düzenlendiği söylenen gösterilerde nerdeyse indirilmedik cam çerçeve, sökülmedik kaldırım taşı kalmadı. Bu kaldırım taşlarını kendilerine "cephane" yapan göstericilerin hışmından ne yazık ki engelli vatandaşlar da nasibini aldı.

Üzerindeki yazı da durduramadı

Göstericiler, çevredeki birçok şey gibi Taksim metro istasyonuna inen asansörün de camlarını kırarak kullanılmaz hale getirdiler. Üzerinde "Özürlü Asansörü/Disabled-Lift" yazıyor olması da asansörün göstericilerin hışmından kurtaramadı.

4 bin 300 kişiyi mağdur ettiler

Taksim metro ve Taksim Füniküler istasyonlarını günde 3 bin 200 engelli yolcu kullanıyor. Engelli vatandaşların refakatçileri de düşünüldüğünde bu rakam 4 bin 300'lere kadar çıkıyor. Bu asansörlerden başka engelli yolcuların istasyona erişimini sağlayan bir yol ise bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.