Engellilere tekerlekli sandalye

Engellilere tekerlekli sandalye

Eyüp Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında 60 tane tekerlekli sandalye dağıttı.

Eyüp Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında 60 tane tekerlekli sandalye dağıttı.

Eyüp Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun yanı sıra çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

 

'Yılın Annesi' seçilen Nafiye Koç'a çiçek verip anneler gününü kutlayan Belediye Başkanı İsmail Kavuncu engelli vatandaşların sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek: "Eyüp Belediyesi olarak bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede, sevgi ve hoşgörüyle elimizden geldiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Toplumumuzun önemli bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını sıkıntılarını yakinen takip ediyoruz. Değişik çalışmalarla ve projelerle onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bugün burada 60 vatandaşımıza tekerlekli sandalye veriyoruz. Bu tip çalışmaların yaygınlaştırılması ve 365 gün bunun hissedilir bir şekilde yaşatılması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bu tür destek çalışmalarının bir gün değil, her gün olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

 

Etkinliğe katılan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymam ise engelli vatandaşlarla yılın her günü buluşmak istediklerini söyleyerek: "Bizler bugün engelli değiliz ama bu kapıdan çıktıktan sonra engelli olmayacağız diye bir şey yok. Yaralarınıza ne kadar merhem olabilirsek biz o kadar mutlu oluruz. Sizlerin her türlü sorunlarıyla ilgilenmek bizlerin görevleri." dedi.

 

Etkinlik sırasında Eyüp Belediyesi Engelliler Merkezi'nin hazırlamış olduğu sunumla yapılan çalışmalar davetlilere anlatılırken, program sonunda tekerlekli sandalyeler engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Etiketler :