Erbakan Hoca dualarla anıldı

Erbakan Hoca dualarla anıldı

Milli Görüşün lideri ve eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. yıldönümünde, Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Bitmeyen Mücadele Erbakan Anma ve Anlama” adıyla yapılan programda anıldı. Kur’an tilaveti ile

Milli Görüşün lideri ve eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, vefatının 4. yıldönümünde, Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Bitmeyen Mücadele Erbakan Anma ve Anlama” adıyla yapılan programda dualarla anıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Erbakan Hocanın hayatını anlatan kısa sinevizyon gösterimleriyle devam etti. Programın açılış ve selamlama konuşmasını Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi yaptı. Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan’ın da konuşmacı olarak katıldığı program, Resul Bölükbaşı Hocanın yaptığı dua ile son buldu

.PROGRAM YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Programa, Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Hüda Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz ve kızı Elif Erbakan Altınöz, İsmailağa Cemaati hocalarından Resul Bölükbaşı’ nın yanı sıra İslam ülkelerinden gelen temsilciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

“ONUN İÇİN FİLİSTİN ALLAH’A YAKINLAŞMA VESİLESİYDİ”

Hamas’ın Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, konuşmasında Merhum Necmettin Erbakan’ın Filistin davası konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyerek, “Onu Filistin’e bağlayan İslam’dır. Erbakan Filistin’e siyasi olarak bakmıyordu. Onun için Filistin imani bir mesele olmakla beraber, Allah’a yakınlaşma vesilesiydi. Ben onunla ilk olarak 1997 yılında tanıştım. İlk tanışmamızda bana Filistin için ‘Siyaset akıldır. Filistin ise kalbimizde ve aklımızdadır’ demişti. Onun bu sözü beni çok etkilemişti” dedi. Hamdan, Erbakan Hocayı anmak için Kudüs’te de program düzenlemek istediklerini sözlerine ekleyerek, “Sizleri de misafir etmek istiyoruz. ‘Ne zaman?’ diyecek olursanız? Pek yakında inşallah” ifadelerini kullandı. 

“O YOLUN TAKİPÇİLERİ OLAN MİLYONLARCA ERBAKAN VAR”

Merhum Necmettin Erbakan Hocanın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise, Erbakan Hocanın yaptığı gibi ırkçı liderlere ve siyonizme meydan okuduklarını belirterek, “Türkiye’ye ve bütün dünyaya bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki; ey zalimler, ey ırkçı emperyalistler, Erbakan Hoca vefat etti diye hiç boşu boşuna sevinmeyin. Onun sancağını tutup kaldıran, o yolun takipçileri olan milyonlarca Erbakan var” ifadelerini kullandı. Erbakan’ın siyasi olarak önünün kesildiğini ve hizmetlerinin yarım kaldığını da belirten Erbakan, “70 tane ağır sanayi tesisini hizmete sokan bir zihniyet. 1950’lerin Türkiye’sinde bu ülkede toplu iğne bile üretilemez denen ülkede, Gümüş Motoru kurup, bir yılda 5 bin adet yüzde yüz yerli olan motoru üreten zihniyet. Önü kesilmeseydi bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Siemens’leri, Boing’leri, Hyundai’leri Mercedes’leri olurdu” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCA BEYKOZ'DA DA ANILACAK

HABER MERKEZİ - Milli Görüş hareketinin kurucusu, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için, vefatının 4’üncü yılı dolayısıyla Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenlenecek. Yarın akşam saat 20.00’de Beykoz Belediyesi tarafından gerçekleşecek programda, 28 Şubat süreci ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan konuşulacak.

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı organizasyona, Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Devlet eski Bakanı Hasan Aksay ve Gaziantep 20. dönem milletvekili Kahraman Emmioğlu katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.