Erbakan Hoca'dan ilginç benzetme...

Erbakan Hoca'dan ilginç benzetme...

Erbakan, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Trabzon'da, kongrenin ardından SP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ve ilginç benzetmeler yaptı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, AK Parti'nin CHP'nin ikiz kardeşi olduğunu iddia etti.

Erbakan, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Trabzon'da, kongrenin ardından SP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştiren Erbakan, daha sonra çocukluğunun geçtiği Ortahisar Mahallesi'ndeki evi ziyaret etti. Aracı ile binanın önüne gelen Erbakan, binayı bir süre seyretti.

Daha sonra partililerle akşam yemeğinde bir araya gelen Erbakan, dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi'ye bir plaket verdi.

Erkaban, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, AK Parti'yi eleştirdi. SP'den başka hiçbir partinin saadet getiremeyeceğini savunan Erbakan, AK Parti ile CHP'yi ikiz kardeş olmakla suçladı.

Erdbakan, "Gerçekte AKP, CHP'nin ikiz kardeşidir. 'Hocam ya bu sözü nasıl söylüyorsun, bunlar senin talebelerin, hiç AKP ile CHP bir olur mu?'. Gel buraya bak, ne söylüyorum dikkat et! AKP, AB'ci mi; evet. CHP; o da AB'ci. AKP faizci nizamın bekçisi mi; evet. Halk partisi; o da bekçisi. AKP geliyor iş başına; vergi, zam, faiz, borç alıyor. Kime götürüp veriyor? Yahudi'ye veriyor. Bunlar Duyun-u Umumiye tahsildarı yahu. Millete hizmet etmiyor, Yahudi'ye para topluyor. Bütün bunlar aynı olduktan sonra ne farkları var?"

"Bunların arasındaki dövüşlere bakmayın." diyen Erbakan, "İkisinin de Siyonizm açısından hizmetleri aynıdır. O da ona çalışıyor, o da ona çalıyor, bilerek ya da bilmeyerek... Sonuçta bir şey fark etmez. Bunlardan hayır gelmez." ifadelerini kullandı.

Erbakan, daha sonra uçakla Ankara'ya gitti.

CİHAN
 

Etiketler :