Erbakan İran'da

Erbakan İran'da

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, temaslarda bulunmak üzere İran'a geldi.

Milli Görüş lideri ve eski Başbakan Necmettin Erbakan, bir hafta sürecek temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a geldi. Erbakan'ın Tahran ziyareti hususunda bilgi veren İran Hizbullahı Siyasi Büro yetkilisi Hüseyin Kenanin, Milli Görüş liderinin İranlı üst düzey yetkililerle görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.

İran Hizbullahı Siyasi Büro yetkilisi Hüseyin Kenani Mukkadem, Mehr ajansına yaptığı açıklamasında Necmettin Erbakan'ın İran Hizbullah'ı Genel Sekreteri Ayetullah Seyyid Muhammed Bager Harrazi'nin davetlisi olarak İran'a geldiğini ve ülkenin üst düzey yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunacağını dile getirdi. Erbakan'ın, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Erbakan'ın, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Ayetullah Haşimi Rafsancani, Kutsal Kum şehrin dini mercileri ve bazı cumhurbaşkanlığı adayları ile de bir araya geleceğini ifade eden Kenani Mukkadem, Necmettin Erbakanı daha fazla ve yakından tanımak amacıyla bu ziyaret programlandığının bilgisini verdi. Erbakan'ın ziyareti gayri resmi olduğunu ifade eden Kenani, bu ziyaretin Tahran ve Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve İslam'ın dünya düzeyindeki konumunun güçlendirilmesine yardımcı olacağının altını çizdi.

Kenani Mukkadem, Erbakan'ın "Siyonist rejimine, ABD'ye ve İran'ın nükleer meselesine karşı tutumundan dolayı İran'da Türk politikacıya yönelik ilginin çok olduğunu da" ekledi.







Etiketler :