Erbakan'ın 60 yılda yazdıkları bu Külliyat'ta

Erbakan'ın 60 yılda yazdıkları bu Külliyat'ta

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, 1951'den 2011'e kadar 60 yılda yazdığı kitaplar, 5 ciltlik ''Erbakan Külliyatı''nda bir araya getirildi

Gazeteci-yazar M. Mustafa Uzun tarafından derlenen, Milli Görüş Vakfı Yayınları'ndan çıkan, Necmettin Erbakan'ın, 1951'den 2011'e kadar 60 yılda yazdığı ve aralarında doçentlik tezinin de bulunduğu kitapları içeren 5 ciltlik ''Erbakan Külliyatı'' tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, merhum Erbakan'ın yaşadığı dönemde çığır açan bir önder olduğunu dile getirerek, Erbakan'ın, hayatı boyunca toplumun maddi ve manevi kalkınmasını birlikte ele aldığını anlattı.
Erbakan'ın, yalnız çıktığı bu yolda, bir çalışma temposu sergilediğini belirten Çetinkaya, ''Hoca'nın ideali, hakkı üstün tutan anlayışı hayata geçirmekti'' dedi.
Necmettin Erbakan'ın bu amaçla Milli Görüş Hareketi'nin kavramlarını, sistemini ve teşkilatını oluşturduğunu ifade eden Çetinkaya, Erbakan'ın, çok kısa hükümet dönemlerindeki icraatlarıyla düşüncelerini realize ederek, bu ülkeye maddi ve manevi bir çok hizmetler sunduğunu söyledi.
Tacettin Çetinkaya, Erbakan'ın İslam dünyasında uyanışı sağladığını kaydederek, ''O, İslam Birliği'nin oluşmasında çekirdek yapıyı oluşturdu. Hem devleti yönetmede hem de küresel emperyalizme karşı direnci sağladı. Erbakan, bunların hepsini bizzat yaparak, bu işlerin yapılabileceğini bizlere gösterdi'' diye konuştu.
''Erbakan Külliyatı''nın işin birinci aşamasını oluşturduğunu vurgulayan Çetinkaya, ''Bundan sonraki süreçte amaç, araştırmacılar için bir kaynak teşkil etmesi açısından eserin yeni nesillere ve yeni çalışmalara ulaştırılması olacak'' dedi.
-''Şaşırmamak elde değil''-
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, bu eserin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Asıl amacımız, Hocamıza ve Milli Görüş'e ait yazılı kaynakların bozulmadan, kaybolmadan geleceğe sağlıklı aktarılması'' ifadelerini kullandı.
Bu eserle araştırmacılardan gelen kaynak taleplerinin de önemli derecede karşılanacağını belirten Turhan, eseri derleyen gazeteci yazar M. Mustafa Uzun'na teşekkür etti.
''Erbakan Külliyatı''nı derleyen Uzun, ''Merhum Erbakan, bir ilim adamı, alim ve akademisyen olduğunu, aynı zamanda bir büyük düşünür, direnişçi, modernizm karşıtı onurlu bir İslam alimi, emperyalizm ve siyonizm karşısında eğilmeyen bir cesur siyasetçi olduğunu bu külliyat ile bir defa daha insanlığa gösterecektir'' değerlendirmesinde bulundu.
Necmettin Erbakan'ın ilk Türk motorundan ilk Türk otomobiline uzanan şanlı ve tertemiz bir sayfası olduğunu aktaran Uzun, ''Erbakan'ın en verimli akademisyenlerden daha fazla eser vermesi karşısında şaşırmamak elde değil'' dedi.
Mustafa Uzun, eserin camialarına katkı sağlayacağını belirterek, böyle bir çalışmayı yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti. (Kaynak: AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.