Erbakan vefat etti Ilıcak'ın aklı karıştı!

Erbakan vefat etti Ilıcak'ın aklı karıştı!

Ilıcak "Ben hiçbir zaman Refah Partisi'ne oy vermedim" diyerek Milli Görüş siyasetinin partisi Fazilet'ten milletvekili olduğunu unuttu mu?

 Eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan bugün tadavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk siyasetinin son 40 yılına damgasını vuran isimlerden olan, 85 yaşındaki Necmettin Erbakan'ın ölümünü NTV'de katıldığı haber programda değerlendiren isimlerden biri de Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'tı.
 

ILICAK NELER DEDİ?

Ilıcak Erbakan'ın yaşamını yitirmesi üzerine telefon ile bağlandığı programda duygularını "Gerçekten çok üzüldüm, beklemiyordum. Ben doğrusu Erbakan'ı severdim. Karşılaştığımız zamanlar da oldu. Türk siyasetine damgasını vuran siyaset adamı olarak hatırlanacak. Bugün iktidarda gördüğünüz isminin çoğu onun rahle-i tedrisatından geçti. Allah rahmet eylesin." dedi ve şöyle devam etti:

"Ben hiçbir zaman Refah Partisi'ne oy vermedim. Kendisinin politikalarına çoğu zaman hak vermedim. Siyaseten yaptığı yanlışlardan dolayı mutlaka konuşulacaktır. Kendisinin müthiş bir örgütçülük yeteneği vardı, bunu takdir etmek lazım. Muhafazakar ve evlerinde oturan kadınlar Erbakan sayesinde siyasete girdi. Onlaran hepsine ünvan verdi. Kadının dünyalaşmasına da hizmet etti diyebilirim."

ILICAK MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN MİLLETVEKİLİ OLMUŞTU


Nazlı Ilıcak'ın bu cümleleri siyaseti yakından takip eden isimler için  şaşırtıcı oldu. Ilıcak, 1999 yılında Erbakan'ın Milli Görüş çizgisinin partisi olan Fazilet Partisinden milletvekili seçilmişti. 

Fazilet Partisi, Millî Görüş hareketi'nin Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından 1998'de kapatılmasından sonra kurulan siyasî çatısıydı. Erbakan'ın başkanı olduğu Refah Partisi gibi, Ilıcak'ın da milletvekili seçildiği Fazilet Partisi de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştı.

Ilıcak "Refah Partisi'ne hiç bir zaman oy vermedim" sözleriyle bir dönem milletvekili seçildiği Milli Görüş siyasetine hiç oy vermedim mi demeye çalıştı yoksa "Refah Partisi"ni mi kasdetti anlaşılamadı.

 

Etiketler :