Erdem Başçı: Endişeye mahal yok! Düşecek

Erdem Başçı: Endişeye mahal yok! Düşecek

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye'de büyümenin ılımlı artışını sürdürdüğünü ve temkinli para politikaları ile kaygıları giderecek adımların atıldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, şu an enflasyon beklentileri raporunu açıklıyor.

 

Başçı, temel verilerin dışında rapordaki ana bölümlere 6 adet kutu ilave edildiğini belirtti. Başçı, ilave başlıkların her birinin önemli konulara ışık tuttuğunu söyledi.

 

Erdem Başçı sözlerine merkez bankasının politikaları üzerinde önemli rol oynamaya devam eden küresel iktisadi görünüme dair değerlendirmelerle başladı.

 

Her ne kadar Avrupa ekonomisinde toparlanma olsa da jeopolitik gelişmelerin Türkiye'nin dış talebini sınırılamaya devam ettiğini belirten Başçı, sıkı likidite politikasının küresel şokları atlatmamızda önemli rol oynadığını kaydetti.

 

ENDİŞEYE MAHAL YOK

Başçı; "Uygulanan temkinli para politikaları ve makroekonomik önlemler ile likidite ile ilgili kaygıları giderecek adımları atıyoruz" dedi.

 

Temkinli para politikasını sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Erdem Başçı, istikrarın sağlanması için yapısal ve konjonktürel adımlar atıldığını belirtti. Başçı, Eylül ayına kadar enflasyonun düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi.

 

Merkez Bankası Başkanı, yüzde 5,5 düzeyindeki fiyat istikrarı hedefini tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.