Erdoğan 28 Şubat programında gözyaşlarına hakim olamadı

Erdoğan 28 Şubat programında gözyaşlarına hakim olamadı

Haliç Kongre Merkezi'nde "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat ile ilgili yapılan sunumu izlerken duygulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanHaliç Kongre Merkezi'nde Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği tarafından düzenlenen, "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programına katıldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Programda konuşma yapan Erdoğan, 28 Şubat'ta halka yapılan zulme değindi, ardından 28 Şubat ile ilgili yapılan sunumu izlerken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

28 ŞUBATLAR BİN YIL SÜRMEZ

28 Şubat'ta amaç yönetimi millete vermemekti, kendi kültürüyle, yönetimiyle söz sahibi iktidar olmasını engellemekti. Yasaklanmak istenen başörtüsü bırakın üniversiteleri, kamuda da serbest bırakıldı. Üniversite kapılarında başörtüleri hoyratça çekilen yavrularımızın gözyaşları hiçbir zaman unutulmayacak. Yarasa diye hakaret ettikleri insanlar milletin umudu, milletin önderi oldular. 28 Şubat bin yıl sürecek', diyorlardı, gördük, yalancının mumu yatsıya kadar yanıyordu. Bu millet 28 şubatların değil kendi iradesinin bin yıl süreceğini eline geçen her fırsatta haykırmıştır, göstermiştir, dile getirmiştir.

28 ŞUBAT SON OLMADI

İnsanların hayatında önemli tarihler vardır. Peygamber Efendimizin doğumu 571. Malazgirt zaferi 1071. Meclisimizin açılışı 1920 gibi.

Acı tarihler de vardır. 1960, 1971, 1980 ve 1997.

28 ŞUBAT'TA DEMOKRASİ KATLİAMI YAŞANDI

28 Şubat'ta bir demokrasi katliamı yaşanmıştır. Adına postmodern darbe dendi ama bu millete yapılan bir saldırıdır. 28 Şubat son olmadı.

28 Şubat'ta amaç yönetimi millete vermemekti, kendi kültürüyle, yönetimiyle söz sahibi iktidar olmasını engellemekti.

Bizim milletimizin devlet terbiyesi kendi şahsına müdahale edilse bile mukavemet etmez. İşler normale döndüğünde millet kendinden olana sahip çıktı. Menderes, Özal milletle buluştu.

MENDERES'İN ÖLÜMÜ KALBİMİZDE YARADIR

2001 yılında kurduğum parti 2002 yılında iktidara geldi. Rahmetli Menderes'in ölümü hala milletimizin kalbinde yaradır. 12 Eylül'de dar ağacına gönderilen gençlerimiz hala içimizde acıdır. 28 Şubat'ta sadece başörtüsü taktığı için kapılardan alınmayanlar...

İmam - Hatipli diye gençlerimiz üzerlerine baskı kurdular. Din adamı kisvesinde başörtüsüne füruat diyenler çıktı. Meşru hükümete gitsin diyenler. Beceremediniz bırakın diyenler. Darbeci hükümeti sevinçle karşıladılar.

BAŞÖRTÜSÜ KAMUDA DA SERBEST

Mahkemeler kuruldu insanlar yargılandı. Birkaç dava dışında bir şey çıkmadı. O gün yasaklanan başörtüsü bugün kamuda da serbest. İmam - Hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Kat sayı zulmünü getirdiler.

Göreve geldiğimizde 60 bin öğrenci vardı. Şimdi 1 milyon öğrenci var.

Kapılarına kilit vurulmak istenen Kur'an Kursları artarak çoğalıyor. Siyaseten yok edilmek istenen kadrolar bugün Türkiye'yi yönetiyor.

İSTENEN İDAM GELEN TAKİPSİZLİK

Paralel Devlet yapılanması, 28 Şubatçıların yapmak istediklerini cemaat, hizmet kisvesi altında yapmak isteyenlerin adıdır.

Çok iyi tanıdığınız bir savcı benimle ilgili 146. maddeden davayı açtığında şok oldum. 3 saat ifadeden sonra nöbetçi hakimin karşısına çıktım. İdam istendi. İstenen idam, gelen takipsizlik. Kaderin üstünde bir kader vardır.

SİYASİ HAYATIMIZI BİTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Siyasi hayatımızı bitirmeye çalıştılar. Muhtar bile olamaz diye manşet attılar. İsmi malum olan savcı hakkımda dava açtı. Hakim biraz tebessüm edince ben rahatladım. Bir baktım hakkımda idam istenmiş. Tabi sonrasında takipsizlik verildi. İstenen idam verilen takipsizlik. Kaderin üstünde bir kader vardır.

27 Nisan bildirisinde dik bir duruş gösterdik. Eğer 27 Nisan bildirisinde geri vites yapsaydık bugün burada olamazdık. Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinde bu duruşu gösterdik. Eğer biz bu duruşu göstermeseydik 12 Eylül ve 28 Şubat'tan daha beter bir hale girerdik. İçeride ve dışarıda ülkemize yönelik saldırıların bittiğini sanmayın. Ama bizi Mısır veSuriye yapmak isteyenlere fırsat vermedik vermeyeceğiz.

YENİ ANAYASA YENİ BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bu yüzden yeni anayasa, yeni Türkiye ve başkanlık sistemi diyoruz.

Avusturya'da Müslümanlar aleyhine çıkan yasa bir 28 Şubat'tır. Bir taraftan AB müktesebatı diyeceksin bir yandan buna uymayacaksın.

HALA BAZI ENGELLERİ AŞAMADIK

Biz Türkiye'de savunma sanayiini ayağa kaldırmak için pek çok proje hayata geçirdik ama hala bazı engelleri aşamadık.

28 Şubat'ı yapanları milletimiz hatırlamıyor ama bizler ama sizler dimdik ayaktayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.