Afganistan'da ne işimiz var diyenlere cevap

Afganistan'da ne işimiz var diyenlere cevap

Başbakan Erdoğan, 'Afganistan'da ne işimiz var' diyen muhalefete çok ağır sözlerle yüklendi.

Dün yapılması gereken ancak Afganistan'da düşen helikopter kazasında şehit olan askerlerin cenaze töreni nedeniyle bugüne ertelenen grup toplantısında Başbakan Erdoğan muhalefete çok sert çıktı. 12 Şehit haberinin ardından "Afganistan'da ne işimiz var" diye soran muhalefetin gaflet ve cehalet içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunlar Sivas'ın doğusuna geçemeyenlerdir." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

ALMANYA ZİYARETİMİ İPTAL ETTİM

6 Mart sabahı Genelkurmay başkanımızdan haberi alır almaz harekete geçtim. Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı gün Almanya'ya yapacağımız ziyareti de iptal ettim.

ŞEHİTLERİMİZİ KALBİMİZE GÖMDÜK

Tek tek tüm şehit ailelerini aradım ve başsağlığı diledim. Ailelerin sabır ve metanetinden gurur duydum. Bu durumdan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu da ifade etmek isterim. Afganistan'daki hadisenin Çanakkale'deki zaferin 97. yıl dönümünde vuku bulması manidardır. Afganistan'da şehit olan kardeşlerimizi toprağa değil gönlümüze defnettik. Bu vesile ile Çanakkale'deki ve Afganistan'daki tüm şehitlerimizi rahemtle anıyoruz. Biz şehitlerin ölü olmadığına diri olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu topraklar şehitlerimiz sayesinde huzur içindedir. Bu topraklar Allah'ın bize nimeti şehitlerimizin mirasıdır. Şehitlerimizi ebediyyen hatırlayacağız. Onların mirasına sahip çıkacağız. Şehitlerimizden devraldığımız emanetleri gelecek nesillere güzel bir şekilde devredeceğiz. Bir millet şehitlerine sahip çıktığı mirasına sarıldığı nisbette ayakta kalır. Bir Şehitleri kadar şehitlerinin geride bıraktıklarına sarıldığı kadar dik durur.

ŞEHİTLER SİYASET MALZEMESİ OLMAYACAK KADAR KUTSALDIR

Şehit yakınlarının acısını hafifletmek için yüzlerini güldürmek için bazı düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Bunu açıklamadan önce değinmek istediğim bir husus var.

Her ülkenin son derece hassas olduğu değerleri vardır. Şehitlerimiz bizim üzerinde ittifak ettiğimiz Kendilerini her türlü münakaşanın üzerinde gördüğümüz değerlerdir. Şehitlerimiz günlük çekişmelerin siyasi malzemesi olmayacak kadar aziz mübarek ve kutsaldır.

MUHALEFETE MESAJ

Biz bu hissiyatımızı her fıtsatta dile getirdik. Şehitlerimizin siyasi istismar haline getirilmemesi için herkesin vicdanlı davranması gerektiğini ifade ettik. Hele de başında milliyetçi olan partinin şehitlerimizi siyasi vazife getirmesi son derece ayıp edep ve adap dışı olduğunu ifade ettim. Afganistan'daki bu olayın ardından siyasi istismarın harekete geçirildiğini gördük.

FIRSATÇILAR

Daha şehitlerimiz Afganistan'dan gelmeden açıklamalar yapmışlardır. Bu durum onları fırsatçı konumuna düşürmüştür. Şehitlerimiz daha gelmeden kamuoyuna açıklamalar yapmak doğru değildir. Bizim sınırlarımız dışında görev yapan askerlerimiz ülkemizinde milletimizin de gururudur.

SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇEMEYENLER

Bu askerler bu birlikler görev yaptıkları yerlerde büyük bir milleti şanla şerefle kahramanlıkla temsil ediyorlar. "Afganistan'da, Bosna'da, Kosova'da Türk askerinin ne işi var" diyenler daha öncede söyledim Sivas'ın ötesine geçemeyenlerdir. Bu ülkenin tarihini okuyan herkes bizim yurtdışındaki askeri varlığımızdan gurur duyar duymalıdır. Ufku olan vizyonu olan, bu ülkenin tarihini az çok okuyan herkes, bizim yurt dışındaki askeri varlığımızdan gurur duyar. Büyük iddialarınız olursa büyük ülke olursunuz. Ama bunlar maalesef, butik devlet olmaktan öte geçemediler.

ÇANAKKALE'DE NE İŞİNİZ VAR DİYE SORULMADI

Bizim yurt dışındaki askeri varlığımız, Türk askeri Afganistan'da Kosova'da Lübnan'da Bosna'da güvenin sembolüdür, kardeşlik sembolüdür. Çanakkale'de yatan Boşnaklara, Makedonlara "ne işiniz var orada" diye sorulmadı. Bu ne gaflettir bu ne cehalettir.

Bizim birliklerimiz görev yaptıkları yerde, o ülkenin ve Türkiye'nin dışında hiçbir çıkarı gözetmez. Türk askerine, Türkiye devletine taşeronluk yakıştırması yapanlar, bu ülkeyi tanımayan zavallılardır.

TÜRK ASKERİ GÖREV YAPMAYACAK DA KİM YAPACAK

Afganistan'da 50 ülkenin 130 bin askeri bulunuyor. Yeni Zelanda'nın, Kore'nin, İrlanda'nın, Yunanistan'ın, İngiltere, İspanya Fransa'nın burada birlikleri var. Türkiye burada olmasın ne demek? Varlığını sorgulasın ne demek? Allah aşkına Afganistan'da Lübnan'da Bosna'da barış için güvenlik için Türk askeri görev yapmayacak da kim yapacak soruyorum sizlere? 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.