Erdoğan ve Ahmedinejad buz kesti

Erdoğan ve Ahmedinejad buz kesti

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 12. Zirvesi öncesi aile fotoğrafı çekimine, Erdoğan ve Ahmedinejad arasındaki gerilim damgasını vurdu.

Çekim için yerlerini alan liderler Erdoğan ve Ahmedinejad tokalaşmak bir yana göz göze dahi gelmediler.

Bakü'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 12. zirvesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11. Zirve Başkanı sıfatıyla açılış konuşması yaptı. İlham Aliyev, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) 12. Zirvesi'ne katılan devlet, hükümet ve senato başkanlarını Kültür Merkezi'nin girişinde karşıladı ve toplu fotoğraf çektirildi.

1.20121016110940.jpg
AİLE FOTOĞRAFINDA ERDOĞAN VE AHMEDİNEJAD TOKALAŞMADI

Azerbaycan'ın Başkentti Bakü'de yapılan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 11. Zirve Başkanı olarak katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın görüşmesi öngürülmüyor. Suriye nedeniyle iki ülke arasında yaşanan gerginlik ekonomik zirvesine de yansıdı. Başbakan Erdoğan ile Ahmedinejad bir araya gelmezken, oturum düzeni de iki liderinin uzak kalacak şekilde ayarlandığı görüldü.

Aile fotoğrafı çekimi sırasında bir çok lider tokalaşırken, Ahmedinejad ve Başbakan Erdoğan tokalaşmadan yerlerini aldılar.
2.20121016110955.jpg
Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'ın başkentti Bakü'de Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO) 12. Zirvesi'ne 11. Zirve Başkanı sıfatıyla hitap etti. Zirve'nin 11. toplantısı geçen yıl İstanbul'da yapılmış, Türkiye dönem başkanlığını üstlenmişti.

Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasının ardından başlayan Zirve'nin açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından dönem başkanlığını Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e devretti.

KATILAN LİDERLER

Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdali'nin yanı sıra zirve üyesi 10 ülkenin dışişleri bakanları da katıldı.

Başbakan Erdoğan'a Azerbaycan temaslarında eşlik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'da katıldı.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.