Erdoğan: Akman'la ilgili yargıyı bekleyin

Erdoğan: Akman'la ilgili yargıyı bekleyin

RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili çıkan son belgeler hakkında yorum yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yargı sürecinin tamamlanması beklenmeli" dedi ve ekledi:

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkındaki iddialarla ilgili olarak, "Partimiz işin içine çekilerek yıpratılmaya çalışılıyor. Yargı sürecinin tamamlanması beklenmeli" dedi.

Edirne Valiliği önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Akman hakkındaki iddialarla ilgili olarak, "Bu polemiğin içine girmek gibi bir sıkıntım yok. Bunu kaç kez söyledim. Bu konuda da yine ciddi bir şey varsa yargıya giderler, bunun karşılığında hesabını da Sayın Akman kendisi verir. Bunu benim partimle ilintili hale getirmenin anlamı yok. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. İçi boş dosyalarla meydana çıkıp şov yapmanın anlamı yok. Savcılığa gitsinler. Varsa bir durum Zahid Akman hesabını bizzat versin. Partimizi yıpratma gayreti içine girmek boştur. Sayın Baykal önce Anayasa Mahkemesi'nin kendilerini mahkum ettikleri 1 trilyonun hesabını versin" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "İrtica eylem planı" konusunda da, "Türkiye bir hukuk devleti. Savcılar, üzerlerine düşen görevi, bu işi araştıracaktır. Biz de istihbaratımızla, emniyet güçlerimizle gereken katkıyı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, SELİMİYE CAMİSİ'NDE CUMA NAMAZINI KILDI

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının açılışlarını yapmak üzere Edirne'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Camisi'nde cuma namazını kıldı.

İstanbul'dan helikopterle Edirne'ye gelen Erdoğan, beraberinde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Edirne Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekili Necdet Budak ile Selimiye Camisi'ne geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cami girişinde vatandaşları selamlayan Erdoğan'a daha önce camiye giren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sünnet ettirilen ve caminin yanında bekleyen 153 çocuğun yanına giden Başbakan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Yazıcı, Edirne Valisi Büyük, AK Parti Milletvekili Budak ve diğer ilgililerle birlikte yaya olarak, Edirne Valiliğine kadar yürüdü. Başbakan Erdoğan, yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Etiketler :