Erdoğan Anadolu metrobüs hattını açtı

Erdoğan Anadolu metrobüs hattını açtı

Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattının açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyaya serzenişte bulunarak, “Köşe yazarları benim bu hamdolsuna çok takılmışlar.

Diyorum ki güle güle kullanın. Bu da iyi bir ciklet” dedi. Muhalefeti de eleştiren Erdoğan, “İstanbul'un adresini bilmeyenler 'biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz' diyor, 'bunun kökü nerede' diye sor bulamaz” diye konuştu.

Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattı, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. 150 günde inşa edilen metrobüs yolu sayesinde Zincirlikuyu- Söğütlüleşme arası 25 dakika sürecek. Avcılar'dan-Söğütlüçeşme'ye kadar da 63 dakikada ulaşılabilecek.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden bu yana İstanbul'da 25 milyar TL yatırım yaptıklarını, bunun 12 milyarı TL'sinin ulaşıma yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Topbaş, “İstanbul'da artık yaşam daha konforlu hale geliyor. İnsanımıza trafikte kaybettiği zamanı geri iade ediyoruz. Verdiğimiz sözleri zamanında tuttuk. Yeni hatla birlikte, günde 750 bin insanın metrobüsü kullanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Metrobüs hattı üzerinden günde 80 bin aracın devre dışı kaldığını ifade eden Kadir Topbaş, Beylikdüzü-Avcılar ve Harem-Kozyatağı hatları için de en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Daha sonra söz alan Başbakan Erdoğan, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Erdoğan, “İstanbul gibi bir metropolde trafik sorunlarını çözmek çok ciddi bir maliyet ve çaba gerektiriyor. İstanbul'un ulaşımına şu ana kadar yaklaşık 12 katrilyon harcanmış durumda. Şimdi birileri bunları görmez. Bekara karı boşamak kolay. Sorumluluğu olmayanlar için atıp tutmak kolay. İstanbul'un adresini bilmeyenlerin söylediği şeyler ortada. 'Biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz' diyor. Acaba bunun kökü nerede diye sor bulamaz. Biz İstanbul'u iyi biliriz. Bu zihniyetler bu ülkede iktidar oldukları zaman bir katlı köprülü kavşak dahi yapmamışlardır. Biz gelince bunları yaptık. Şimdi başladılar tünel konuşmaya. Bunların kitaplarında tünel diye bir şey yok. Bize bunlar dağları bıraktılar, biz Ferhat olduk dağları deldik ve Şirin'e ulaştık. Bolu Dağı tünelini bırakıp kaçtılar. Yapamadılar. 'Ne olacak?' diye sorulduğunda 'burayı acaba patates deposuna mı döndürsek, yoksa doğalgaz mı stoklasak' dediler. Bizler bir ulaşım projesini oluştururken tarihi eserleri, çevresel özellikleri, maliyeti, nüfusu, nüfus yoğunluğunu, çarpık kentleşmeyi ve benzeri parametreleri dikkate alarak adımlarımızı atıyoruz” dedi.

Erdoğan, konuşması sırasında medyaya serzenişte bulunarak, “Köşe yazarları benim bu hamdolsuna çok takılmışlar. Diyorum ki güle güle kullanın. Bu da iyi bir ciklet” ifadelerini kullandı. Dünyaya örnek olacak projelere imza attıklarını ifade eden Erdoğan, “Bazıları 'katlı köprülü kavşaklar çözüm değil' diyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkelerini gez, dolaş, bak. Bunun 5 katını yapanlar var. Bizim bu sözlere kulağımız tıkalı, işimize bakıyoruz. Biz hizmet siyaseti üretiyoruz, farkımız bu. Yeni tüneller tamamlanıyor. İstanbul'da artık 7 tepeyi tünellerle delerek Ferhat Şirin'e ulaşmış olacak. 2023'te İstanbul'un hangi semtinde olursa olsun, her bir İstanbullu kardeşim azami 10 dakika içinde metrobüse veya metro istasyonuna ulaşma imkanını yakalayacak. Bunun adımlarını atıyoruz. Ayrıca 3. Köprü bittiğinde inşallah ağır vasıtaların tamamını kuzeye atacağız. Kuyuya kimse bakmaz, çünkü göremez. Minare yaptığında herkes görür. Bizim ona da ihtiyacımız var, ona da ihtiyacımız var. Şu anda boğazın 82 metre derinliğinden 11 tüp birleştirildi ve Üsküdar-Sirkeci ile buluştu. 2013'te boğaz tüpgeçitle geçilebilecek” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşması sırasında, basın mensuplarının bulunduğu noktada bir hareketlilik yaşandı. “Medya kolay gelsin, hayırdır ne buldunuz” diye seslenen Erdoğan, gazetecileri yuhalayan vatandaşlara da, “Bırakın şu medyayı, işimize bakalım. Onlar da kendi işini yapıversin” dedi.

Konuşmasını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete de yüklendi. Erdoğan, “Bizim fiillerimizin ulaştığı yere, bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bunca zamandır ne yaptınız. Tek partili dönemden sonra tek başınıza iktidar olamadınız. Bundan sonra da olamayacaksınız. 'Şu ülkede biz medeniyet adına şunu yaptık' deyin. Dikili ağacınız yok. İBB başkanlığı döneminde, metro için teminat mektubu alamadım o günün hazinesinden. Teminat mektubu alamadığımız için çalışmaları kendi imkanlarımızla yürüttük.

Farklı yönetimlerle çalışmak kolay değil. Herkes bizim gibi iyi niyetli değil. Farklı siyasi parti de olsa, 'gel kardeşim, bu şehir için biz yanındayız' diyoruz. Yeter ki sen ortaya eser yok, proje getir. Bizim derdimiz Ahmet, Mehmet değil. Biz bağcıyla uğraşmıyoruz, milletçe üzümü yiyelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından metrobüs hattının açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan, Avcılar'da katılacağı açılış törenine metrobüsle gidecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :