Erdoğan: Askeri darbeleri destekleyen hocalar gördüm

Erdoğan: Askeri darbeleri destekleyen hocalar gördüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunu ziyaret ediyor ve rektörlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunu ziyaret ediyor ve rektörlerle bir araya geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Ülkemizde bugün 76 üniversitemiz 5,5 milyon öğrencimiz var. Biz kısa sürede niçin üniversite kurduk. Öğrenci sayısını artırdık? Üniversite eğitimi konusunda hiçbir engel bırakmamaya çalışıyoruz.

İHANET EDEN HOCALAR GÖRDÜM

- Türkiye'nin eğitimdeki en büyük sorunlarından biri orta öğretimden üniversiteye girişteki tıkanıklıktır. Üniversitelerin adının bilimle araştırmayla değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anılması bir başka sıkıntıydı. Öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım. Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum. 28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir hatıra olarak hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu tür tartışmaların dışına çıkardık.

TAHRİP ETMEK İÇİN DEĞİL, GÖRÜŞ İÇİN GELİN

- Bu ülkenin bakanlıklarına, başbakanlıklarına orayı tahrip etmek için yürüyen değil, oraya gelecek için görüşlerini paylaşmaya gelen öğrenciler görmek istiyoruz.

- Her üniversitemiz en azından bir alanda dünyanın en iyilerinden biri haline gelmelidir. Mesela tarım denildiğinde Harran Üniversitesi, Petrol de Batman, Denizcilikte Karadeniz olmalı. Artık kalite ve nitelik konusunda yoğunlaşmalıyız.

- 2023 hedeflerine üniversitelerimize büyük görev düşüyor. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak zorundayız. Aşmamız gereken önemli engeller var bunlardan biri çözüm sürecidir. 12 yılda ciddi mesafeler aldığımıza inanıyorum.

- Bir taraftan biz Kürt vatandaşımızın yanındayız diyeceksin bir yandan da havalimanı veya yol için çalışan araçları yakacaksın. İşadamlarının yapacak şeyleri bombalıyorlar. Bakın Hakkari Havalimanı'nı 1 yıldır engelliyorlar. Terör örgütünün silah bırakma açıklaması önemli bir eşik olacaktır.

- Üniversitelerimizin şiddete yönelik hiçbir eyleme izin vermemesi gerekiyor.

PARALEL YAPI İLE ÜNİVERSİTELERDE MÜCADELE

- Bir diğer mücadele ise üniversitelerimizi elinin altına alan paralel yapı meselesidir. Paralel yapı ile mücadele benim şahsi meselem değildir. Bu Milli Güvenlik Kurulu'nda kararı alınmış bir konudur. Üniversitelerimizin bu konuda da hassasiyet göstermesi, milletimiz için kararlı bir tavır içinde olmasını bekliyorum. Çok ciddi fırsat ve tehditlerin karşımıza çıkacağı bir döneme doğru gidiyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

- Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifimizi 2023 hedefleri için istiyoruz. Bu meselenin ülke menfaatleri için değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda da üniversitelerimizden ve hocalarımızdan katkı bekliyoruz.

SİLAH BIRAKMAK LAFLA OLMAZ

Biz Ortadoğu'yu, Batı'daki oryantalistlerden değil mesela Diyarbakır'daki Gaziantep'teki Hatay'daki üniversitelerimizin çalışmalarından takip etmeliyiz.

Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde demokrasinin, hukukun, huzurun, güvenin, istikrarın tesisini sağlayacak önemli bir eşik olacaktır. Bu sadece lafla olmaz. Temenni ederim ki, bu son gelişmelerde sözde kalmaz, uygulamaya geçilir. Devlet, Hükümet ve tüm kurumlarıyla bu konuda üzerine düşenleri titizlikle metanetle yerine getirmiştir, getirmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.