Başbakan'a 'Şafak'sız Sabah komplosu

Başbakan'a 'Şafak'sız Sabah komplosu

Sabah Gazetesi`nin internet sitesinden anonsladığı bomba haberi neden ve nasıl yayınlamadığını Manşettv açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Sabah, internet sitesinden “Ankara’daki dengeleri altüst edeceğiz. Yarın mutlaka Sabah alın” diyerek duyuru yapmış, ancak ertesi gün haberi yayınlamamıştı. Hafta boyu sosyal medyada bu konu konuşuldu ve haberin içeriği ile ilgili tahminler yapıldı. Ancak haberin içeriğiyle ilgili bir bilgi sızmayınca gözler Sabah gazetesine yöneldi. Fakat Sabah gazetesi`nde “bomba” olarak duyurulan haberle ilgili bir açıklama gelmedi.
 
BÖYLE BİR ANONS NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU
 
Sabah Gazetesi`nde yayınlanacak manşetin bir gün öncesinden “bomba haber” olarak duyurulması gazete tarihinde neredeyse bir ilki oluşturuyor. Bomba haberi hazırlayan Sabah`ın Ankara bürosunda çalışan ve çok önemli haberlere imza atan bir yönetici-gazeteci. Gazete yönetiminde kredisi yüksek olan önemli ve derin haberlere imza atan bu gazeteci, Sabah`ın İstanbul yönetimini ikna ederek haberin internet üzerinden anonslanmasını istiyor.
 
İSTANBUL`A BASKI ANONSU GETİRDİ
 
Ankara`dan yapılan baskı sonucu Sabah internet haber portalından “Habercilikte uzak ara önde giden SABAH Gazetesi bir kez daha Türkiye’nin gündemini belirleyecek. Haftalardır üzerinde en çok konuşulan ve akıllarda soru işaretleri bırakan bir olayın perde arkası tüm ayrıntılarıyla göz önüne serilecek. Ankara’da hiçbir şey gizli kalmayacak, dengeler sil baştan yeniden kurulacak. Yarın SABAH okunacak ve konuşulacak.” anonsunu giriyor.
 
ERDAL ŞAFAK SENELİK İZİNDE
 
“Sabah`tan bir gazetecilik bombası daha” anonsu ile tüm Türkiye`de bir beklenti ve algı oluşturulurken, gazetenin genel yayın yönetmeni Erdal Şafak olanlardan habersiz senelik iznini yapıyordu. Bomba haberin özellikle Sabah Gazetesi`nde çıkmasını isteyenler Şafak`ın tatile gittiği zamanı kendileri için en uygun zaman olarak görmüştü.
 
CEO SON ANDA FARK ETTİ
 
Sosyal medyada ve internet haber sitelerinde Sabah Gazetesi`nin anonsunun çok ses getirmesi üzerine Sabah`ın Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak baskıya girmeden önce gazeteyi görmek istedi. Albayrak, Sabah`ın manşetinde gördüğü haberi başbakana kurulan bir tuzak olduğunu fark edip gazete baskısının acil durdurulması talimatını verdi. Albayrak`ın dikkati sayesinde bomba haber olacağı ve Ankara`da dengeleri değiştireceği iddia edilen o haber manşetten çıkartıldı ve gazete yeninden baskıya girdi.
 
SABAH YAYINLAMADI TARAF HABERE ATLADI
 
Sabah Gazetesi`nin manşetinden son anda kaldırılan haber, 10 Ağustos 2012 tarihinde Taraf Gazetesi`nin manşetinde yer aldı. Taraf haberinde Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı`nın hükümete yanlış bilgi verdiğini iddia etti. Sabah`ın yayınlamadığı haber Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı. Genelkurmay Başkanlığı haberi şu cümleler ile tekzip etti: “10 Ağustos 2012 tarihli “TARAF” gazetesinde, Genelkurmay Başkanlığının Hükümete yanlış bilgi verdiği yönünde bir haber yer almıştır. Genelkurmay Başkanlığı her konuda Hükümetimizi ve kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmektedir. Haber, tamamen spekülatif mahiyet taşımaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.