Zirveden BDP-PKK kardeşliğine sert tepki

Zirveden BDP-PKK kardeşliğine sert tepki

İstanbul'da farklı camilerde bayram namazlarını eda eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP-PKK buluşmasını sert dille eleştirdiler.

Gül'den BDP-PKK buluşmasına cevap
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Gül, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Gül, sabah saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıkarak Sultanahmet Camisi'ne geldi.
 
Bayram namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Gül'e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.
 
Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafını çekti.
 
Bu arada cami çevresinde geniş güvenlik önemleri alındığı görüldü.
 
BDP'li vekillerin teröristlerle buluşması
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, ''Şiddetle, kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak alınabilir ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde terörle, şiddetle de devletimiz asla hizaya getirilemez'' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazını kıldığı Sultanahmet Camisi'nden çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Gül, Türkiye'nin terörle mücadele içerisinde olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
 
''Şiddetle, kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak alınabilir, ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde terörle, şiddetle de devletimiz asla hizaya getirilemez. Memleketimizin huzuru, güvenliği ve bütün halkımızın mutluluğu için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin farklılıkları, hepimizin zenginlikleridir. Nasıl ki yüzlerce yıl hep beraber yaşadıysak, bu ülke hepimizin ve hepimizin hak ve hukuku hepimizin sahiplenmesi gereken bir şeydir. Dolayısıyla terörün, hak ve hukukla bir ilgisi yoktur. Teröre başvuranlar, terör yoluna düşenler, büyük bir gaflet içerisindedirler, çok büyük bir yanlış içerisindedirler. Önce onların aileleri, yakınları hep beraber kucak açmalı çocuklarına. Devlet olarak, ülke olarak yanlışta olan herkese, 'evine dön, bu yanlıştan vazgeç' diyoruz. Bu bayram günü tekrar bu çağrıyı herkese yapıyorum. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bir kez kan dökmeye başlandıktan sonra bu kan sarmalı, insanı alır hiç tahayyül etmeyeceği yerlere götürür''.
 
''Vatandaşlarımı tekrar uyarıyorum, hepsini de uyarıyorum'' diyen Gül, şöyle devam etti:
 
''Şiddete, teröre kana bulaşanlara çok kesin herkesin mesafe koyması gerekir. Onlara da gelin bu yoldan dönün, ülkenize gelin, ailenizin yanına gelin ve elinizdeki bu terör aracı silahları bırakın diyorum.''
 
Cumhurbaşkanı Gül, görüntüleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine,''Görüntüler çok üzücü. Bayram gününde doğrusu fazla konuşmak istemiyorum. Bayram gününde vermek istediğim mesaj bu yönde. Bunların hepsinin üzücü olduğunu söylemek isterim. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyor'' diye konuştu.
 

Başbakan'dan BDP ve PKK'ya sert tepki

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili sert konuştu.
 
Erdoğan, sabah saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Süleymaniye Camisi'ne geldi.
 
Burada bayram namazını kılan Başbakan Erdoğan'a, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.
 
Bu arada bayram namazı sırasında fenalaşarak bayılan Ömer Sinan adlı vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti.
 
Başbakan Erdoğan, namaz sonrasında camide vatandaşlarla bayramlaştı.
 
Başbakan Erdoğan, bayram namazını kıldığı Süleymaniye Camisi'nden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı
 
Bir gazetecinin, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:
 
''Şunu çok açık ve net söylemek zorundayım; aslında bunu yazılı ve görsel medyanın çok daha farklı bir şekilde de işlemesi lazım. O da şu; Türkiye'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu ve parlamentoda yaptığım birçok konuşmada, parlamentodaki uzantısı olan BDP'ye; batı, bölücü terör örgütünü ilan ediyor, 'bu bir terör örgütüdür' diyor. Siz niçin bunu söyleyemiyorsunuz, bunu açıklayın dediğimizde, bugüne kadar BDP bu bölücü terör örgütünü, hiçbir zaman 'bu bir terör örgütüdür' diye ilan edememiştir. Niye? Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır. Bölücü terör örgütünün oluşturduğu o korku toplumu içerisinden bunlar parlamentoya gelmektedirler. Eğer Güneydoğu'da benim Kürt kardeşim, bu korkunun ve tehdidin altında olmamış olsa, o zaman zaten bunlar şu anda aldıkları oyların kahir ekseriyetini alamayacaklardır. Ama işte gördüğünüz gibi milletvekilleri kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Öyle diyorlar ve bütün bunların hepsi kayıtlarda var. Medya zaten bunların tespitini de yapmış vaziyette. Bize düşen nedir? 'Bu ne muhabbet' demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir. Bundan öncede buna benzer senaryolar zaten yine oynanmıştır.''
 
Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı söylenen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün de ''Teröristler kaçırdı'' diyemediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''(Arkadaşlar, çocuklar...) Bu ifadeyi kullanmıştır. Bunlar tabii ortaya birşey koyuyor. Ortada nasıl bir senaryo var? Ne oynanıyor, ne yapılmak isteniyor? Bunlar üzerinde milletçe düşünmemiz lazım. Kim kime dosttur, bunu ortaya koymak lazım. Biz boşuna CHP ile BDP aynıdır demiyoruz. Bunlar aynıdır. Birisi diğerinin farklı versiyonudur. Olay bu kadar basittir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.