Erdoğan Belçika'da paralele çattı!

Erdoğan Belçika'da paralele çattı!

Başbakan Erdoğan, Belçika'da paralel devlet uyarısı yaptı, mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Belçika'ya Göçün 50'nci Yılı Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, yolsuzluk iddialarını yalanladı, Türkiye'nin yıpratma gayretlerine karşı dik durarak yoluna devam edeceğini söyledi. Paralel devlet yapılanmasına izin vermeyeceklerini bir kez daha yineleyen Erdoğan, "ananas devleti kurdurmayacağız" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan en son 22. faslın müzakereye açıldığını, ardından ise vize muafiyeti noktasında önemli bir adım atıldığını anımsattı. İleriki süreçte yoğun temaslar olacağını, Fransa Cumhurbaşkanının gelecek hafta Türkiye'ye geleceğini belirten Erdoğan, ardından 3-4 Şubat'ta kendisinin Almanya'ya gideceğini, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İtalya'ya gideceğini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: 
 
"EĞİTİMDE SAĞLIKTA TARİHİ REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK"
 
Küresel kriz ortamında Türkiye Uluslararası Para Fonu'na olan borcunu sıfırladı. Hatta Türkiye artık IMF'ye kredi açtı. 5 milyar dolar size kredi verebilirz dedi. Döviz rezervimiz 27,5 milyar dolardı şimdi 130 milyar doların üzerinde. Buraya ulaştık. Eğitimde sağlıkta tarihi reformlar gerçekleştirdik. Tabi bu süreçte demokratikleşme noktasında da kararlı adımlar attık. Son 11 yılda Türkiye kendi vatandaşları için gurur duyulacak reformları yaparken komşu ülkeler için de dünya için barışı savunan gayret gösteren bir ülke oldu. 
 
"PARALEL BİR DEVLET YAPILANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
 
Bunlar istedikleri kadar yolsuzluk desinler. Siz şunu anlatmalısınız. Yasama organı yargıya müdahale etmez. Türkiye'de değişiklik yapılmasına yasama organı karar vermiştir.İnanıyorum ki yarınlar çok daha güçlü olacak. Türkiye yıpratma gayretlerine karşı dik durarak yoluna devam edecek. Biz paralel bir devlet yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Kim ne derse desin. Bu konuda kararlıyız. Bir ananas devleti kurdurmayız. Paralel devlet yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti vardır"

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.