Erdoğan hastanedeyken 'böcek' telaşı sarmış

Erdoğan hastanedeyken 'böcek' telaşı sarmış

Böceklerin yerini değiştirmek için yoğun telefon trafiği yaşandığı ortaya çıktı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında kullandığı, Resmi Konut ve Keçiören’deki çalışma ofisindeki böceklerin yerlerinin değiştirilmesi konusunda şüpheliler arasındaki telefon trafiği de iddianamede yer aldı.

KİM BU KIR SAÇLI ŞAHIS?

Keçiören’deki konutta görevli polis memurlarından Serkan Öznehir, ifadesinde Kasım 2011'de Başbakanlık teknik ekibi amiri Serhat Demir’in başında bulunduğu ekibin konutta arama yaptığı bu aramada şimdiye kadar hiç görmediği ve bundan sonraki aramalarda da hiç rast gelmediği “Kır saçlı”yı bir daha hiç görmediğini belirtti. Öznehir, şüpheliler Serhan Demir ve Sedat Zavar’ın kendisini oyalarken diğer şüpheliler Enes Çiğci ve İlker Usta’nın 2 Nolu odada arama tarama yaptıklarını söyledi. 

Şüpheli Sedat Zavar’ın, Başbakan’ın yakın korumalığını yaptığı için o dönem İstanbul’da bulunan Serhat Demir’i telefonla aradığı, bunun üzerine Demir’in aynı gün uçakla Ankara’ya geldiği belirtildi. O dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunuyordu. İddianamede özetle şu ifadeler yer aldı:

“Serhat Demir ve Sedat Zavar, kendilerin eşlik eden konut personelini çalışma ofisinden salona çıkararak, meşgul etti. Bu sırada çalışma ofisinde kalan Enes Çiğci ve İlker Usta, daha önce Sedat Zavar’la birlikte yapıp hazırladıkları dinleme cihazlarını üçlü prize yerleştirdi. Bu dinleme cihazıyla dinleme yapıldı. Dinleme cihazının bulunması sırasında sinyal yaymadığı, yarı iletken tespitiyle tespit edildi. Çünkü dinleme cihazı uzaktan kumandalı olduğu için şüpheliler, dinleme cihazının tespit edildiğini öğrenince uzaktan kumanda ile kapattılar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.