Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Kutlu Doğum Programı'nda

Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Kutlu Doğum Programı'nda

Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Kutlu Doğum Programı'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" Temalı Kutlu Doğum Programı'na katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlugeldi. Kılıçdaroğlu'nun ardından programın düzenlendiği salona Başbakan Ahmet Davutoğlu giriş yaptı.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN İLE TOKALAŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Davutoğlu protokolde tokalaştıktan sonra yerlerine geçti. Dakikalar sonra salona vatandaşların alkışları eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan giriş yaptı. Bu sırada Kılıçdaroğlu ayağa kalkarak ceketini ilikledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Başbakan Davutoğlu ve tüm protokol ile tokalaşarak yerini aldı.

"MEZHEBİ DİN EDİNMİŞ OLANLARLA BAŞIMIZ DERTTE"

Programda yaptığı konuşmasında "Mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte"vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

"Mezhepçilik İslam dünyasını paramparça ediyor. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ve Yemen'de bunu görüyoruz. İslam dünyası paramparça bir görüntü içinde. Kardeşin kardeşi öldürdüğü vahim bir tablo var. İslam dünyasının bir kısmı kardeşine ensar olma imtihanından çıkmadı çıkamıyor DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor.

"BİZİM TEK DİNİMİZ VAR O DA İSLAMDIR"

İslam'a tam aksine yanlış, olumsuz bakışlar getiriyor. Biz sorumluluğumuzun farkındayız istikametimizi kaybetmezsek ümmetin kurtuluşu yakındır Bizim Şia diye bir dinimiz yoktur. Bizim Sunnilik diye bir dinimiz yoktur. Bizim tek dinimiz var o da İslamdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.