Erdoğan: Demokraside halkın iradesi olur

Erdoğan: Demokraside halkın iradesi olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de çekmesini istemiyoruz. Derdimiz bu" dedi.

Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan RErdoğan, şu sıralar bir konuşma yapıyor.
 
Konuşmasında Mısır 'daki askeri darbeye değinen Başbakan Erdoğan , "Biz askeri darbelerden çok çektik, Mısırlı kardeşlerimizin çekmesini istemiyoruz" dedi. 
 
Suriye'deki iç savaşa da değinen Erdoğan, Beşşar Esad ve yönetimine 'Katil ve yandaşları' sözleriyle hitap etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Erdoğan'ın yemek sonrası konuşmasından satır başları şöyle:
 
DARBE YAPTIKLARINI KABUL ETMİYORLAR
 
Biz tabular oluşturan bir medeniyet değiliz. Mısır'da askeri bir darbe yapıldı. Ama kendileri bunu kabul etmiyorlar. Tanklarla halkın üzerine yürüyeceksin sonra buna darbe demeyeceksin. Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşimizin de çekmesini istemiyoruz. Biz bunu biliyoruz ki yer yüzünden Allah'tan başka galip yoktur.
 
Kimisinde çıkar hesaplarını kimisinde para pul ilişkisini görüyorsun. Mısır'da 'benim oyum nerede?' diye soran milyonlarca insanları dünya şu ana kadar görmedi ve görmüyor da. Dünya strateji adına susuyor ve görmüyor. Demokrasi de halkın iradesi olur. İnsanlık onuru her türlü çıkarın, konjoktürün önündedir. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Aynaya baktığımız zaman ecdadımızın yaptığı gibi sadece iftihar, sadece dik durmanın verdiği gururu görmek istiyoruz. Bize yakışan dünyanın neresinde olursa olsun darbelere karşı durmak yakışır.
 
KATİL VE YANDAŞLARI HESABI NASIL VERECEK?
 
Mısır halkı topyekün bizim kardeşimizdir. Suriye'de 100 bine yakın insanı katleden katil ve yandaşları bunun hesabını nasıl verecekler? Dünyanın hiçbir yerinde darbeciler hayırla yad edilmezler. İlk başta şakşaklar alkışlarlar ama yıllar sonra lanet okurlar.
 
Darbeciler er ya da geç tarihin önünde yargılanacaktır. Darbeye sessiz kalanlar nefes aldıkça mahçup olacaklardır. Bunlar eninde sonunda karşılarında halkı bulacaklar. Artık suskun bir halk yok. Propaganda yoluyla kandırılan bir halk yok karşılarında. Herkes halkın tepkisini hesap etmek zorunda.
 
OPERASYON YAPMAYA ÇALIŞANLAR
 
Coğrafyamızda operasyon yapmaya çalışanlar halkları karşılarında buluyor. Bu ülkede artık halkın dediği olacak. Yeter artık karar milletin dedik. En kesin kararı verecek merci sandıktır.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.