Erdoğan Erzurum'da büyük tehlike atlattı

Erdoğan Erzurum'da büyük tehlike atlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Haziran günü Erzurum temasları sırasında şehri kan gölüne çevirerek ertesi gün Leyla Zana ile yapılacak görüşme öncesi ses getirmek isteyen bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist jandarma timleriyle girdikleri çatışmada

Hınıs ve Karayazı ilçelerine bağlı kırsalda gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen 'Mazlum' ve 'Keskin' kod adlı teröristlerin sözde Erzurum eyaletinde üst düzey yönetici oldukları öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın 29 Haziran 2012 Cuma günü Erzurum temasları öncesinde teröristlerin kırsalda telsiz konuşmaları jandarma istihbaratı tarafından tespit edildi. Telsiz konuşmalarının çözümüyle teröristlerin Başbakan Erdoğan'ın Erzurum Havuzbaşında halka hitabı sırasında bombalı eylem yaparak ertesi gün yapılacak Başbakan-Leyla Zana görüşmesi öncesinde büyük ses getirmeye çalıştıkları ortayı çıktı.

Bunun üzerine harekete geçen jandarma timleri, Varto-Hınıs kırsalında teröristleri takibe aldı. Hınıs kırsalında girilen sıcak çatışmada aralarında sözde Erzurum eyalet sorumlusu olduğu iddia edilen 'Mazlum' kod adlı terörist ile 'Keskin' kod adlı terörist ölü olarak ele geçirildi, 1 teröriste sağ olarak yakalandı. Sağ olarak yakalanan teröristin sorgusu ve yer göstermesinde 1 sığınak belirlenerek yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silah, 35 kilo C4 patlayıcı, el bombaları, Başbakan'ın halka hitabı sırasında kullanılması düşünülen bomba düzenekleri ve 2 yıl yetecek kadar gıda malzemesi ele geçirildi.

Operasyonun devamında ise dün Karayazı-Göksu yolu üzerinde güvenlik güçleri ile karşılaşan örgüt mensupları kaçmaya çalışırken araçlarıyla birlikte şarampole yuvalanarak kaza yaptılar. Kaza sonucu yaralanan örgüt mensuplarından birisi Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra gözaltına alınarak Erzurum'a getirildi. Durumu ağır olan diğer örgüt üyesi ise Erzurum'a sevk edildi.
Şarampole yuvarlanan araçta kalaşnikof marka silah ve el bombaları ele geçirildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.