Erdoğan hükümet kurma yetkisini aldı

Erdoğan hükümet kurma yetkisini aldı

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'den hükümet kurma yetkisini aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümet kurma görevini AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdi.

TBMM Başkanlığı seçimi 4 Temmuz Pazartesi günü yapılmasıyla birlikte, Meclis'in 25. Başkanı'nı seçmesinin ardından yeni hükümetin kurulma süreci de başlayacak. Meclis Başkanı seçiminden sonra siyasi partiler, temsilleri oranında Başkanlık Divanı üyesi belirleyerek Başkanlığa sunacak.

TBMM Başkanlık Divanının oluşmasından sonra Meclis'te 61. Hükümet'in kuruluş ve güvenoyu süreci başlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kalfalık dönemi bitti. Ustalık dönemi başlıyor" dediği yeni dönem kabinesi merakla bekleniyor. Kulislerde, Erdoğan'ın kabinede önemli değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Ankara'nın EN ÖZEL KALEMİ size Ankara'dan gelen en taze kulis bilgileriyle Erdoğan'ın ustalık dönemi kabinesini açıklıyor. 

İSİMLER TANIDIK

Erdoğan’ın Başbakan yardımcılığı için düşündüğü isimler tanıdık.. Yıllardır Erdoğan en yakın kurmayları olarak bildiğimiz isimleri yine yakınında tutacak.. Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Ertuğrul Günay, Nimet Çubukçu ve Ömer Dinçer adı geçen muhtemel isimler..

Erdoğan'ın bakanlık için düşündüğü olası isimler ise şunlar;

URFA BAŞARISI BAKANLIK GETİRECEK

Erdoğan'ın ustalık dönemi kabinesinde yapacağı ilk icraatı İçişleri Bakanını değiştirmek olacak.. Başbakan'ın muhtemel adayı Faruk Çelik.. Partinin önemli isimlerinden olan Çelik'in seçimde Şanlıurfa'da yürüttüğü başarılı seçim çalışması sonrası ve gösterdiği performans bu tercihte çok önemli. Şanlıurfa'dan çıkan 10 vekil AK Parti için önemli bir kıstas.. Ayrıca Çelik'in Alevi Çalıştayı'ndaki başarısı da oldukça önemli.

TURİZM BAKANLIĞI'NA 2 ADAY

Erdoğan'ın yeni kurulan Turizm Bakanlığı için düşündüğü muhtemel isim tanıdık.. Antalya'da başarılı bir belediye başkanlığı yürüten Menderes Türel.. Belediyeyi CHP'ye kaptırmış olsa da Başbakan'ın önemli gözdelerinden..  Hükümetin turizmde 50 milyar dolar gelir elde etme hedefi için uygun gördüğü isim Türel.. Turizm Bakanlığı'nı bir anlamda CEO gibi yönetmesi bekleniyor.. Erdoğan'ın kabinesinde Turizm Bakanlığı için düşündüğü diğer bir isim ise Ömer Çelik.. AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olan Çelik, uzun zamandır siyasi danışmanlık yapıyor. Ömer Çelik'in AK Parti'deki 3. dönemi.. Ve bakan olmak icin son şansı. Erdoğan'ın önemli adamlarından olan Çelik'i bakanlığa düşündüğü kulislere sızan bilgiler arasında..

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA MÜEZZİNOĞLU

AK Parti'nin sağlık alanında yaptığı yenilikler düşünülence en çok önem verdiği bakanlık Sağlık Bakanlığı.. Erdoğan'ın bakanlık için düşündüğü isim ise Mehmet Müezzinoğlu.. Müezzinoğlu'nun İstanbul teşkilatından gelen deneyimi aynı zamanda CHP'nin yeni kalesi Trakya için de kullanılacak... Başbakan'ın yeni stratejisi sahillerde yaşadığı başarıyı Trakya'ya da yaymak.. Bunun içinde Müezzinoğlu önemli bir tercih olacak..

TOKİ'DEN BAKANLIĞA

Yeni kurulan Şehircilik bakanlığı için ise adı geçen tek isim eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar.. Erdoğan, Trabzon'dan Meclis'e giren Bayraktar'ın TOKİ'de sergilediği başarıdan oldukça memnun..

KADIN KOLLARINDAN AİLE BAKANLIĞI'NA

Erdoğan yine yeni kurulan bakanlıklardan biri olan Aile Bakanlığı için ise bir kadın vekil düşünüyor. Fatma Şahin Kadın kollarında gösterdiği başarıyı şimdi Aile Bakanlığı'nda sergileyecek.. Özellikle Selma Aliye Kavaf'ın gösterdiği kötü performans Şahin'in önünü açtı.. Daha önce de bakanlık için adı geçen isimlerdendi..

ERDOĞAN'IN GÜVENDİĞİ İSİM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı için ismi geçen vekil Reha Denemeç.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, partide Ar-Ge'den sorumlu vekil.. Bu konuda değişmez isim.. Başbakan'ın yeni kabinesinde en çok güvendiği isimlerden.. İcraatlarına oldukça güveniyor.

EN MEDYATİK BAKAN OLACAK

Aday olduğu günden bugüne hep bakanlık için ismi geçti. Medyatik isim eski futbolcu Hakan Şükür, Erdoğan'ın Spor Bakanlığı için en kuvvetli adayı.. 

MİLLİ SAVUNMA

Başbakan Erdoğan'ın Milli Savunma Bakanı olarak düşündüğü isim ise Köksal Toptan. Toptan, herkesin aklına Meclis Başkanlığı döneminde kazındı.. TBMM'yi yönetirken ılımlı ve uzlaşmacı tavrıyla dikkat çeken Toptan, askere yakın bir isim..  Eşinin başı açık.. AK Parti'nin beyaz kanadının temsilcisi.. Daha önce Meclis Başkanlığı yapan Toptan'ın ANAP ve DYP geçmişi var. Askerle, AK Parti arasında köprü olacağı düşünüldüğü için Toptan, Erdoğan'ın olası adaylarından..

BÖLGE KONTENJANINDAN BAKAN OLACAK

AK Parti Diyarbakır'dan seçilen vekili Galip Ensarioğlu'nun ismi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için geçiyor. Ensarioğlu, bölge kontenjanından bakan olacak isimlerden..

EKONOMİYE İKİ DİL BİLEN BAKAN

Denizli'de AK Parti’nin listesinde ilk sırada yer alan Nihat Zeybekçi, partisinin en büyük kozuydu. Başbakan’a yakınlığıyla bilinen Nihat Zeybekçi, AK Parti’nin seçim maratonunu sürükleyen isim oldu.. İngiltere’de South London College’de Ekonomi Eğitimi alan Zeybekçi İngilizce ve Almanca olmak üzere iki dil biliyor.. Zeybekçi'nin ismi Ekonomi Bakanlığı için geçiyor.

MALİYE ŞİMŞEK'TEN ALINACAK

Erdoğan, Maliye Bakanlığı'nda da değişiklik düşünüyor. Bu durumda, Mehmet Şimşek'in Batman'da gösterdiği kötü performansında etkili olduğu gelen bilgiler arasında.. Erdoğan'ın yerine düşündüğü vekil ise yine yıllardır bakanlık yapan bir isim Nurettin Canikli.. İstanbul Defterdarlığı döneminde yıldızı parlayan Canikli, partinin ağır toplarından, aynı zamanda da Erdoğan'ın gözdelerinden.. 

KALKINMA BAKANLIĞI

2007 seçimlerinde AK Parti Bingöl milletvekili olarak 22.Dönem T.B.M.M'ye giren Cevdet Yılmaz'ın ismi Kalkınma Bakanlığı için geçiyor. Yılmaz, II. AK Parti Hükümeti kabine değişikliği sırasında devlet bakanı olarak 60. hükümette de yer almıştı..

İŞTE OLASI USTALIK DÖNEMİ KABİNESİ

1. BAŞBAKAN YARDIMCISI / CEMİL ÇİÇEK

2. BAŞBAKAN YARDIMCISI / ALİ BABACAN

3. BAŞBAKAN YARDIMCISI / ERTUĞRUL GÜNAY / NİMET ÇUBUKÇU

4. BAŞBAKAN YARDIMCISI / BÜLENT ARINÇ / ÖMER DİNÇER

5. ADALET BAKANLIĞI / SADULLAH ERGİN

6. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI / AHMET DAVUTOĞLU

7. İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI / FARUK ÇELİK

8. TURİZM BAKANLIĞI / MENDERES TÜREL / ÖMER ÇELİK

9. SAĞLIK BAKANLIĞI / MEHMET MÜEZZİNOĞLU

10. AB BAKANLIĞI / EGEMEN BAĞIŞ

11. ÇEVRE ORMAN VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI / ERDOĞAN BAYRAKTAR

12. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI / FATMA ŞAHİN

13. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI / REHA DENEMEÇ

14. MİLLİ SAVUNMA / KÖKSAL TOPTAN

15. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI / NİMET ÇUBUKÇU

16. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI / HAKAN ŞÜKÜR

17. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI / ZAFER ÇAĞLAYAN

18. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI / GALİP ENSARİOĞLU

19. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI / ÖMER DİNÇER

20. EKONOMİ BAKANLIĞI / NİHAT ZEYBEKÇİ

21. ENERJİ BAKANLIĞI / TANER YILDIZ

22. MALİYE BAKANLIĞI / NURETTİN CANİKLİ

23. KALKINMA BAKANLIĞI / CEVDET YILMAZ

24. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI / BİNALİ YILDIRIM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.