Erdoğan ilk turda kazandı

Erdoğan ilk turda kazandı

Son dakika... Türkiye sandıklara koştu. 24 Haziran seçim sonuçları artık netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci turda zaferi elde ederken, Cumhur İttifakı da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 53,53 oy oranına ulaşarak Meclis'te 600 sandalye

Kesin olmayan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seçimi kazandı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlanırken, oy sayımı devam ediyor. Oy sayımı Cumhurbaşkanlığı için ve milletvekili seçimi için ayrı ayrı yapılırken sonuçlar anbean haberturk.com'da. İşte resmi olmayan seçim sonuçları şöyle...

HABERTÜRK'ÜN SEÇİM ÖZEL CANLI YAYININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi heyecanı devam ederken seçim sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullandı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlanarak, oy sayımı işlemine geçildi.

Türkiye bugün sandık başına gitti. Oy verme işlemi sona erdi, artık gözler seçim sonuçlarında...


Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yurt içinde 56 milyon 322 bin 632 seçmen için 180 bin 65 sandık hazırlandı.

 

Milyonlar sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adaylarının yarıştığı seçimde sandıklar 17.00 itibariyle tüm yurtta kapandı. Oy kullanma işlemi ilk kez tüm illerde 08.00'de birlikte başladı ve aynı anda tamamlandı.

 

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşlı ve engelliler ile hastalığı olduğu tespit edilen seçmenler, bu yıl ilk kez uygulanan evlerine getirilen "seyyar sandık"larda oylarını kullandı.

OY SAYIMI DEVAM EDİYOR

Sandıkların kapanmasıyla Türkiye genelinde oy sayım işlemi başladı. Önce Cumhurbaşkanlığı oyları sayılırken, ardından da milletvekili seçimi için kullanılan oyların sayımına devam edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasakları 18.45 itibariyle kalktı. Yasakların kalkmasıyla birlikte ilk seçim sonuçları da gelmeye başladı.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.