Erdoğan: Kanıtlamayan şerefsizdir

Erdoğan: Kanıtlamayan şerefsizdir

Erdoğan, Kazlıçeşmede'ki büyük evet mitinginde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşmede'ki büyük evet mitinginde konuştu. Yağmura rağmen meydana yüzbinlerce kişi toplanırken, Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Başbakan alandakilere bayrak şovu yaptırdı.
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kazlıçeşmede partisince düzenlenen referanduma evet mitinginde konuşmak için eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıktı.

Sabah saatlerinde başlayan yağmura rağmen yüzbinlerce İstanbullunun Kazlıçeşme meydanını doldurduğu gözlemlendi.

Erdoğan'ın konuşması:

Seni selamlıyorum İstanbul...

Türkiye tek yürek oldu. Türkiye kardeşlikte, heyecanda, demokraside, özgürlükte, hukukta, adalette birleşti. Buraya gelmeden önce 36 şehre uğradım.



BAYRAMLAŞMA İSTANBUL'DA


 Ben bayramlaşmayı İstanbul'da ilçe ilçe sizlerle beraber yapacağım. Üç gün İstanbul'da olacağım, sizlerle beraber olacağım. Bu bayramlar demokrasi, özgürlükler, adalet, hukuk ve Ramazan Bayramı olacak.

Değerli kardeşlerim Türkiye evet diyor, ileri demokrasi ve özgürlük isteyenler evet diyor. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün egemen olmasını istiyenler evet diyor. Çetelere dur demek isteyenler evet diyor. Korsanlara bu ülkede geçit yok diyenler evet diyor.

Yargıdaki siyasallaşmaya, kadrolaşmaya dur demek için Türkiye evet diyor. Huzur, kardeşlik, birlik,beraberlik, dayanışma için evet diyor.

BU BİR CİBİLLİYET MESELESİ


Benim başörtülü bacılarımın örtüsünü rahibe kıyafetine benzettiler. Sonra da kalkıp "bizim değil,  Başbakan sorumluyu bulsun" dediler. 24 saat geçmeden sorumlular bulundu. Onun talimatıyla değil de eşeği sağlam kazığa bağlamak için İçişleri Bakanım açıklamayı yaptı.

Bu bir cibilliyet meselesi sevgili İstanbullular... Sen kalkacaksın bu ülkede benim başörtülü bacıma, kardeşime rahibe benzetmesi yapacaksın. İşte onun için buradan çıktıktan sonra kapı kapı dolaşacağız.

BİR GÜN ÖRTER BİR GÜN AÇAR


Aynı şeyi 411 olayında da yaşamadık mı? Peki ne oldu? Bunlar Anayasa Mahkemesi'ne götürdü mü değişikliği? Sayın Kılıçdaroğlu, burada senin imzan yok muydu? Kılıçdaroğlu şimdi çıkmış diyor ki 'Başörtüsü meselesini ben hallederim.' Kimse inanmıyor, bunu anlayınca televizyonlarda 'Bir gün başını örter birini açar' dedi. Sen milleti oyuncak mı zannediyorsun. 7,5 yılımız prangalarla geçti, artık milletimize hizmet etmek istiyoruz.

GAZETELERDEKİ İLANLARIN KAYNAĞI


Gazetelerin arkasında her gün bir maddenin ilanları çıkıyor. Mevcut madde nedir, ne olması gerekir onu açıklıyoruz. Muhalefet diyor ki o kadar parayı nereden buluyor? Ey CHP, ey MHP, siz hazineden para alıyor musunuz? Ben de hazineden para alıyorum. İş bu paralar o ilanları veriyoruz. Sen bu paraları nerede harcıyorsun onu bilemem. Ama ben burada harcıyorum

SEN KULLANMADIN MI BAHÇELİ?


Diyor ki "devletin arabasıyla" geziyor. Evet bugüne kadar böyle gezdim. Bu bana yasayla verilen bir hak. O araç gereçler makama tahsislidir. Fakat bunu bile saptırıyorlar. "Devletin imkanlarını kullanıyorlar "diyorlar. Siz devletin 3.5 yıl başında oldunuz sayın Bahçeli? Sen bunu kullanmadın mı Sayın Bahçeli?

İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZDİR


İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Benim veya arkadaşlarımın bir terörist başıyla, masaya oturduğunu, anlaştığını ispat edemezsiniz şerefsizsiniz. Biz şu sekiz yılda verdiğimiz mücadelede, bir Yüksekova’da Şemdinli’de mücadele verirken, bunlar Ankara’dan terör örgütüne destek yağdırıyorlar. Terörü konuşalım dedik. Randevu istedik evet demediler.

SATILIK GAZETELERİMİZ VAR


Bazı satılık gazetelerimiz var. Yalan uydurma haberlerle iftira kampanyalarınızı biliyoruz. Bunlara sadece sabrediyoruz. Yargıdan aldığımız cevaplar belli. Yargı ne diyor biliyor musunuz? Siyasetçi bu hakaretlere alışmalı diyor. Bunlar ağır eleştiri sınıfına girer diyor. Hakaret demiyor. Peki aynısını ben sana yapsam o zaman ne diyeceksin? O zaman ben siyasetçi değilim diyeceksin. O zaman diyorum. Çıkar cübbeyi çık meydana. Ayıptır yahu. Bu ülkenin Başbakan’ına kalkıpta Türk’üm demekten kaçınan bir Başbakan hakaretini bir yargı mensubu olarak nasıl yakıştırabiliyorsun?

Etiketler :