'Erdoğan, Karadavi'ye gol attı'

'Erdoğan, Karadavi'ye gol attı'

Başbakan Erdoğan'ın futbolculuğuna da atıfta bulunularak "3 temiz golü" yorumlandı.

 Lübnanlı Şii yazar Muhammed Nureddin, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın başta Şeyh Yusuf El-Karadavi olmak üzere Arap dünyasındaki İslami hareket liderlerine gol attığını öne sürdü.

Nureddin, Lübnan Es-Sefir gazetesinde bugün yayınlanan "Erdoğanizim ve Karadaviizm" başlıklı makalesinde eski bir futbolcu olan Erdoğan'ın son aylarda üç temiz gol attığını söyledi.

Erdoğan'ın attığı birinci golün İstanbul'da Şiilerin Aşure törenlerine katılmak olduğunu belirten Nureddin, Erdoğan'ın törenlerde Kerbela ruhuyla yazılmış tarihi bir konuşma yaptığını ve konuşma metnini okuyanların Şii biri tarafından yapıldığını zannedeceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın ikinci golü Bahreyn'de Şii göstericileri savunarak yeni Kerbelalar yaşanmaması yönünde uyarı yaptığında attığını yazan Nureddin, İslami hareketlerin kalesine atılan üçüncü gölün ise Erdoğan'ın Irak'ta Şii lider Sistani'yi ziyaret etmesi olduğunu ifade etti.

Arap dünyasında devrimlerin yaşandığı günlerde maskelerin düşmeye başladığını iddia eden Lübnanlı yazar, ünlü İslam alimi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi'ye de ağır eleştirilerde bulundu.

Yusuf El-Karadavi'nin bir din adamının hayatında olmaması gereken ve şerefli olmayan tavırlarda bulunduğunu söyleyen Nureddin, Mısırlı alimin insanları İranlılar aleyhine kışkırttığını öne sürdü.

Şeyh El-Karadavi'nin Bahreyn'deki ayaklanmanın devrim değil mezhepçi ayaklanma olarak niteleyerek kendisiyle ters düştüğünü kaydeden Nureddin, Sünni çoğunluğun Alevi azınlık tarafından yöneltildiği gerekçesiyle Suriye halkını rejime karşı kışkırttığını söyledi.

Lübnanlı yazar, "fitneye kapılmış şeyh" dediği Yusuf El-Karadavi'nin Şii-Sünni fitnesini tahrik etmekle kalmayıp bir alime yakışmayacak şekilde Libya halkını Libya lideri Kaddafi'yi öldürme çağrısında bulunduğunu yazdı.

Erdoğan'ın imajına zarar verir

Muhammed Nureddin'in yazısını Rotahaber'e değerlendiren Ortadoğu Uzmanı Gazeteci-Yazar İsmail Yaşa, Erdoğan'ın Şeyh Yusuf El-Karadavi ile bu şekilde kıyaslanmasının talihsizlik olduğunu ve doğru olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın bir politikacı ve Karadavi'nin ise bir alim olduğuna dikkat çeken Yaşa, Lübnanlı yazarın yazısını iyi niyetli bulmadığını ve Yusuf El-Karadavi'ye vurmak için Erdoğan'ı kullandığını belirtti.

Erdoğan'ın bu şekilde tanıtılmasının ve Karadavi ile karşı karşıya imiş gibi gösterilmesinin Arap dünyasında Erdoğan'ın imajına çok büyük zarar vereceğine dikkat çeken Yaşa, Mısırlı alimin başta Filistin ve Gazze olmak üzere İslam dünyasında çok sevildiğini ve takdir edildiğini ifade etti.

ROTAHABER 

Etiketler :