Erdoğan'dan Kürtçe Ezana Tepki

Erdoğan'dan Kürtçe Ezana Tepki

BDP'nin Barış Çadırları'nda Kürtçe ezan okutması ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Ezanıyla oynayanlara 12 Haziran'da Kürt kardeşim gereken dersi versin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanal Türk'de katıldığı canlı yayında Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın sorusu üzerine BDP'nin Barış Çadırları'nda ezanın Kürtçe okunmaya başlamasıyla ilgili sert konuştu:

"Devletin imamı arkasında namaz kılınmaz diye bir şey tutturdular. Kadın erkek karmakarışık bir arada Cuma kılıyorlar.

Bu bir tarafa, bugün medyaya düşen olay (Kürtçe ezan) aslında Tek Parti Döneminin BDP tarafından geri döndürülmesi sürecidir. O zaman 18 yıl Türkçe ezan okutuldu bu ülkede. Merhum Menderes’in gelişiyle yasaklanan Arapça aslına döndürüldü.

Ben Kürt kardeşlerimin din konusundaki hassasiyetlerini iyi bilirim. Ama bu hassasiyetlerden uzak olanlar şu an CHP’nin Tek Parti Dönemi’ndeki yaklaşımını gerçekleştirdiler. Kürtçe Ezan adımı attılar. Kendilerine göre yeni bir süreç başlattılar. Kimisi bunu inkar ediyor ama işte İl Başkanları sesli kayda girdiği için inkar edemiyor. Temenni ederim ki bu ders olur ve bunu daha ileri konuma taşıma durumuna gelmezler.

Ezan evrenseldir. Türkiye’de de bu Arapça okunur, Malezya’da da, Endonezya’da da Suud’da da aynen okunur. İngiltere’de Almanya’da da iç ezanlarda aynen okunur. Almanca okunmaz.

Türkiye’de de kalkıp Tek Parti Zulmünü bize yaşatmak isteyenlere 12 Haziran’da benim Kürt kardeşim gereken dersi versin. Ezanıyla oynayanlara gereken dersi versin. Bu işin istismar siyasetini yapanlara gereken dersi versin. Ben Kürt kardeşlerimden bunu özellikle istiyorum, bekliyorum."

İşte Başbakan Erdoğan'ın "Kürtçe Ezan"la ilgili sözleri;

BDP İL BAŞKANI DOĞRULADI

İşte BDP Şanlıurfa İl Başkanı'nın Star Gazetesi Muhabiri'ne çadırlarda Kürtçe Ezan okuttuklarını doğruladığı ses kaydı:

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.