Erdoğan, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesini inceledi

Erdoğan, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesini inceledi

Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen TOKİ evlerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen Toki evlerini sürpriz şekilde bir ziyaret etti.

MAKAM ARACIYLA GEZDİ

Öğle saatlerinde Keçiören'de bulunan konutundan ayrılan Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımına devam edilen bölgeyi aracıyla gezdi. Makam arabasıyla projenin yapıldığı bölgenin içerisinde gezenBaşbakan Erdoğan daha sonra alan içerisinde bulunan Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje Anonim Şirketi'nin (TOBAŞ) binasına geldi.

BAYRAKTAR, KARABEL VE GÖKÇEK KARŞILADI

Başbakan Erdoğan'ı burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BayraktarTokiBaşkanı Ahmet Haluk Karabel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı.

TALİMATLAR VERDİ

Başbakan Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TokiBaşkanı Karabal yapımı devam eden proje hakkında brifing verdi. Verilen brifingin ardından Başbakan Erdoğan, TOBAŞ idare binasının terasına çıkarak alanı inceledi. Erdoğan'ın burada yanında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktarve Toki Başkanı Karabel'e talimatlar verdiği gözlendi.

"KUZEY Ankara GİRİŞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ"

Başkent'in kuzey giriş kapısını oluşturan bölgede 2004 yılından itibaren Toki ileAnkara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa kurduğu TOBAŞ şirketinin müşavirliğinde yürütülen proje ile Ankara'nın imajına zarar veren gecekondular temizlendi.

Proje, konumu, kapsamı, projelendirme süreci, hedef kitlenin büyüklüğü, teknik ve sosyal özellikleri, proje sürecinde yaşanan fiziki ve kültürel değişimler açısından en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi olma özeliğini de beraberinde taşıyor.

İLK ETAP 2005'TE BAŞLADI

7.5 milyon metrekare olarak belirlenen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama alanının, 4 milyon metrekarelik birinci etabına Mart 2005'te başlandı. Temmuz 2005 - Aralık 2006 arasındaki bir buçuk yıllık sürede yaklaşık 6 bin 500 gecekondunun yıkımı gerçekleşti. Proje kapsamında 8 bin 152 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Projenin bir diğer ayağında ise Osmanlı ve Selçuklu mahalleleri oluşturulması amacıyla planlama ve projelendirme çalışmaları yapıldı. Villa, dubleks konut, apartman ve teras evlerden oluşan toplam 925 konutun yapımı devam ediyor. Böylelikle Kuzey Ankara'da; 10 bin 841 konut rakamına ulaşılacak.

HABERLER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.